miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

eduard potop Svet24.si

Morski Triglav bo dosegel v 45 sekundah

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

STA
STA
0 15.04.2018 20:23:50

Tim Gajser se VRAČAAAA!!! Prvič v sezoni na stopničkah!

Profimedia
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP v portugalski Aguedi osvojil tretje mesto, potem ko je bil tretji v prvi vožnji ter peti v drugi. Za svetovnega prvaka iz leta 2016 so to prve stopničke v tej sezoni. Zmagal je vodilni v skupnem seštevku SP Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je dobil obe vožnji.

Tako prvo kot drugo vožnjo je Nizozemec dobil brez tesnih dvobojev in je zmagal še četrtič letos. Najbolj se mu je približal sotekmovalec in branilec naslova Antonio Cairoli, ki je bil v obeh vožnjah in skupno na drugem mestu.

Gajser se po slabem začetku sezone, ko je moral zaradi poškodbe čeljusti izpustiti prvo dirko, počasi dviguje. Devetemu, šestemu in sedmemu mestu je tako dodal še tretje mesto, svojo najboljšo uvrstitev letos.

Drugi slovenski predstavnik na dirki Klemen Gerčar je bil v prvi vožnji 21. in je za eno mesto oziroma tri sekunde zgrešil prvo točko v sezoni, v drugi pa je tudi ostal brez točk na 25. mestu, skupno je dirko končal na 28. mestu.

Na sobotnih kvalifikacijah je na progi v Aguedi končal na četrtem mestu (Gerčar je bil 26., prvi pa spet Herlings), danes pa je v prvi vožnji takoj na začetku vozil takoj za Herlingsom. Drugo mesto je Gajser znal obdržati skoraj do konca vožnje, v predzadnjem krogu pa ga je ulovil in prehitel svetovni prvak Antonio Cairoli.

V drugi vožnji pa je Gajser večinoma vozil na petem mestu, kjer je nato tudi končal preizkušnjo. Seštevek obeh voženj pa je pomenil, da je Gajser prvič v sezoni stopil na zmagovalni oder.

"Že ves teden sem se dobro počutil, tudi časi so bili dobri. V prvi vožnji mi je uspel dober start, potem sem se dolgo držal Jeffreyja. Na koncu sem naredil dve napaki, Antonio me je prehitel, vseeno pa je bilo dobro končati med prvimi tremi v vožnji. V drugi pa sem malo izgubil na startu in nato končal na petem, kar je bilo dovolj za stopničke. Veliko bo treba še delati, bo pa zdaj motivacija še večja, ko vidiš, da se sestavlja in da gre," je današnji dosežek pospremil najboljši slovenski dirkač.


Gajser je z novimi 36 točkami zdaj pri skupno 113 in se je po petih dirkah sezone povzpel na osmo mesto skupnega seštevka. Herlings pa je z novimi 50 na današnji dirki zdaj še povečal naskok na vrhu in ima 241 točk, 16 več kot Cairoli. Tretji je Francoz Romain Febvre (169).

Na Portugalskem je dirkal tudi Luka Milec, ki je prvič tekmoval na dirki evropskega prvenstva v kategoriji EMX 250 ter ostal brez točk. V konkurenci 60 motokrosistov si je v kvalifikacijah priboril uvrstitev med štirideseterico, na dirki pa je imel obilo težav. V prvi vožnji so se po padcu pojavile tehnične težave in je odstopil, v drugi vožnji pa so se težave nadaljevale in sledil je nov odstop oziroma skupno 37. mesto.

Naslednja dirka SP v motokrosu bo dirka v ruskem Orljonoku 1. maja, izjemoma ne konec tedna, ampak na praznični torek.

* Izidi:
- 1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Tim Gajser (Slo) ... 21. Klemen Gerčar (Slo);
- 2. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Clement Desalle (Bel) ... 5. Tim Gajser (Slo), 25. Klemen Gerčar (Slo);
- skupno na dirki: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 50, 2. Antonio Cairoli (Ita) 44, 3. Tim Gajser (Slo) 36 ... 28. Klemen Gerčar (Slo) 0;
- skupno v SP: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 241, 2. Antonio Cairoli (Ita) 225, 3. Romain Febvre (Fra) 169 ... 8. Tim Gajser (Slo) 113

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike