Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

au
au
0 05.04.2018 16:26:57

TO JE ČUDEŽ! Pred manj kot letom v hudi nesreči izgubil obe nogi, zdaj pa že kroji vrh (VIDEO)

Profimedia
Potem ko je pred skoraj natančno enim letom takrat 17-letni Billy Monger v hudi nesreči v formuli 4 izgubil obe nogi, se je na velika vrata vrnil v dirkaški šport.

Britanski najstnik je le nekaj dni pred 18. rojstnim dnem na stezi Donnington park naletel na bolid pred seboj in silovito trčil vanj. Sprednji del Mongerjevega dirkalnega avtomobila je bil povsem zmečkan. Dirka je bila prekinjena, varnostniki in zdravniki pa so potrebovali kar uro in pol, da so fanta dokaj varno potegnili iz bolida ter ga prepeljali v bolnišnico.

monger 2
Profimedia


Po seriji operacij mu niso mogli rešiti nog, zato je doživel amputacijo obeh nog. "Ko se je zgodila nesreča, sem se vsega zavedal. Približno 45 minut sem bil ukleščen v bolidu. Ko je adrenalin izginil, sem šele spoznal, kako hude poškodbe imam. Naslednjih treh dni se ne spomnim, saj so me spravili v komo. Ko se se odvijale najtežje operacije, so me uspavali. Vedel sem, da so poškodbe hude, nisem pa si mislil, da bom izgubil obe nogi," je razlagal Monger.

Sledilo je težavno okrevanje, prepleteno z močno željo, da bi s pomočjo protez spet shodil. Predsednik Fie Jean Todt je decembra lani mlademu Britancu podelil posebno nagrado za pogum, odločnost in srčnost. Istega meseca je Billy Monger objavil, da se bo vrnil na stezo, tokrat v britansko formulo 3. Podporo sta mu izkazala tudi Lewis Hamilton in Jenson Button. Pomagali so mu mnogi iz celega sveta. Skupaj je zbral kar 850.000 funtov.

monger 1
Profimedia


Takoj po povratku k dirkanju, na svoji prvi dirki, je Monger osvojil tretje mesto. V kvalifikacijah je bil na petem mestu, na samem začetku pa je pridobil dve mesti, potem pa z zanesljivo vožnjo zadežal tretjega. "Če bi mi rekli, da bom že na svoji prvi dirki prišel do zmagovalnega odra, bi vam rekel, da mi lažete. Tudi na testiranju nisem verjel, da bi bilo to mogoče. Nisem še najbolje pripravljen. No, stalno napredujem in moj občutek v bolidu je vse boljši. Želim se boriti za naslov, predvsem pa želim odvoziti celotno prvenstvo," je še dodal Monger.

monger 4
Profimedia

Značke: billy-monger, formula

Članki iz rubrike