pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 04.04.2018 22:27:49

AZS: Kršitelji bodo ustrezno sankcionirani

Vodstvo Atletske zveze Slovenije (AZS) se ni neposredno opredelilo do najnovejše dopinške afere v slovenski atletiki.

Vanjo je po pisanju Večera vpleten tudi nekdanji tekač Igor Šalamun, četrti najhitrejši slovenski maratonec v zgodovini, zagotavlja pa, da bodo kršitelji bodo ustrezno sankcionirani.

"Zaradi sistematičnega pristopa, odkrivanja in brezpogojnega strogega zavračanja uporabe nedovoljenih substanc na vseh področjih je odkritij vse več. Kršitelji bodo ustrezno sankcionirani. Sporočilo mora biti jasno. Nedovoljena uporaba prepovedanih substanc nepopravljivo škoduje zdravju! Vsi uporabniki ter prekupčevalci se morajo tega dejstva zavedati," je zapisal predsednik AZS Roman Dobnikar.


"Dolgoletno sistematično delo Slovenske antidopinške agencije SLOADO, Antidopinške komisije AZS ter vseh ostalih uradnih institucij v državi, ki so napovedale odločen boj proti dopingu, kaže prve res pomembne rezultate. Na preventivni ravni smo že veliko vlagali, intenzivno izobraževali, bomo pa vložili še več napora, da obvarujemo in izobrazimo čim več mladih atletinj in atletov," je dodal Dobnikar.

Mariborski kriminalisti so v sklopu dlje časa trajajoče preiskave domnevnega prometa s prepovedanimi poživili opravili tri hišne preiskave in pridržali dve osebi. Pri tem sta po besedah predstavnikov AD Štajerska Maribor dve v preiskavo vpleteni osebi povezani s klubom.

Časnik Večer je danes poročal, da naj bi bil eden od vpletenih v preiskavi trener v klubu Igor Šalamun, drugi pa zdravstveni delavec v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor. Pri tem v AD Štajerska Maribor pravijo, da je trener deloval samostojno v sklopu skupine rekreativcev, katere član je tudi omenjeni zdravstveni delavec.

Značke: atletika, doping, azs

Članki iz rubrike