mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 04.04.2018 22:35:12

Maribor - Panvita Pomgrad 3:1 (-19, 20, 16, 26)

Odbojkarji Maribora so na prvi tekmi četrtfinala 1. DOL za moške doma premagali Panvito Pomgrad s 3:1 (-19, 20, 16, 26).

* Dvorana Tabor, gledalcev 200, sodnika: Novak (Dvor), Milojević (Ljubljana).
* Maribor: Crnjanski 21, Planišič 1, Mulec 4, Detela 14, Vrabl, Mejal 4, Košenina, Herman, Križman, Uremović 13, Virtič, Plesec 16.
* Panvita Pomgrad: Pečnik, S. Ratkai, Grut 14, Rojnik 11, Felkar, J. Ratkai, Flisar 10, Javornik 7, Bogožalec 16, Bedrač, Banič 1, Hrastovec, Kasnik 3.

Maribor in Panvita Pomgrad sta se srečala pred štirimi dnevi v zadnjem krogu modre skupine, ko si je Panvita z zmago zagotovila prednost domačega igrišča, ki jo bo očitno v nadaljevanju četrtfinala potrebovala. V Mursko Soboto se bo namreč vrnila s porazom, tako da bo morala, če se bo hotela uvrstiti v polfinale, dvakrat zmagati doma.


Tudi obračun v Mariboru je bil izenačen, tako kot so bili vsi medsebojni obračuni teh tekmecev v letošnji sezoni, na katerih Mariborčani vodijo s 3:1 v zmagah. Tudi tokrat so odločale malenkosti, tekma bi se lahko drugače zasukala, če bi gostje v četrtem nizu izkoristili svojo zaključno žogo pri izidu 25:24. Ker je niso, je sledila kazen, zmage so se veselili domači.

Ti so tekmo sicer slabo začeli. S servisom so pritiskali na tekmečev sprejem, toda tega niso znali izkoristiti. V napadu so naredili preveč napak, medtem ko sta na drugi strani Andrej Grut in Aljoša Bogožalec skrbela za točke, ki so zadostovale Sobočanom za zanesljivo zmago in vodstvo z 1:0. A nato je njihova učinkovitost padla, tako da so pobudo prevzeli domači, čeprav tudi oni niso pokazali posebno dobre igre. A nekaj dobrih trenutkov pred in po drugem tehničnem odmoru je bilo dovolj, da so si priborili prednost petih točk (19:14), ki so jo zadržali do konca.

V tretjem nizu so gosti v drugem delu povsem odpovedali, v četrtem pa prišli k sebi in imeli pri drugem tehničnem odmoru pet točk prednosti. Toda ta ni zadostovala, na 23. točki so jih ujeli, nato zapravili prvo zaključno žogo, izkoristili pa svojo tretjo.

Povratna tekma bo v soboto v Murski Soboti.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike