Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
10.08.2015 18:49:11
Deli članek:

Nova smrt in huda nesreča na ulični dirki (video)

Pretekli konec tedna se je na tradicionalnem uličnem tekmovanju za Veliko nagrado Ulstra smrtno ponesrečil Škot Andy Lawson. Dan prej pa je Guy Martin spektakularno padel in utrpel hude poškodbe. Video Martinove nesreče si lahko pogledate pod novico.

V soboto se je na Veliki nagradi Ulstra smrtno ponesrečil Andy Lawson. Štiriindvajsetletni Škot je na ulični dirki, ki velja za eno izmed treh tradicionalnih prizorišč, pri visoki hitrosti zletel s steze in umrl na kraju nesreče. To je bil prvenec mladega Škota na ulični dirki. Dirko serije Supersport so na željo njegove ekipe in družine umrlega nadaljevali.

Dan prej je v razredu Superbike hude poškodbe prsnega koša in hrbta utrpel še en motociklist, in sicer Guy Martin. Anglež je stari znanec uličnih dirk, saj se je že dvanajstkrat udeležil dirke na otoku Man. Poleg tega je tudi TV voditelj, ki je v karieri posnel zanimiv dokumentarec o dirkanju na legendarnem Manu (TT3D: Closer to the Edge). V priloženem videu si lahko ogledate padec 33-letnega motociklista, v katerem je utrpel zlom grodnice, vretenca in nekaj reber.