Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
22.08.2014 10:29:18
Deli članek:

Vettel: Primerjava z Ricciardom ni poštena

Reuters

Za štirikratnim zaporednim svetovnim prvakom v formuli ena Sebastianom Vettlom je težka sezona. Nemec je na enajstih dirkah zbral vsega 88 točk, kar na lestvici zadostuje šele za šesto mesto.

Medtem ko je lani slavil trinajstkrat in je sezono končal z devetimi zaporednimi zmagami, je Vettlova najvišja uvrstitev v letu 2014 tretje mesto. Tega si je privozil v Maleziji in Kanadi, tako da je v skupnem seštevku krepko pred njim tudi novinec v moštvu Red Bulla Daniel Ricciardo. Avstralec je zbral 43 točk več, poleg tega pa ima že dve zmagi (in tri tretja mesta).

Kar zadeva letošnjo uspešnost v kvalifikacijah, je bil Ricciardo hitrejši sedemkrat, Vettel štirikrat. "Brez dvoma je Daniel opravil odlično delo. Kar zadeva moje predstave, sem se v kvalifikacijah večkrat spopadal z različnimi težavami. Ne spomnim se vseh, ampak večkrat smo bili zaradi tega slabši, enako na dirkah. Prišli so trenutki, ko so me te stvari že pošteno razjezile. Ampak formula ena je lahko lepa, na drugi strani pa brutalna, saj ti ne dovoli, da bi pokazal, kar lahko," se je na dozdajšnji del sezone ozrl Vettel.

"Ne želim, da naju z Danielom preveč primerjajo, saj menim, da to ne bi bilo korektno. Daniel je imel nekoliko manj težavno leto, ne rečem, da je bilo perfektno, saj se je tudi on ubadal s težavami, vendar precej manj kot jaz. Zato primerjava ni preveč poštena in še enkrat poudarjam, da je odlično opravil svoje delo. Lahko pa rečem, da smo naredili velik napredek. Če pogledate začetek sezone, sem se dobesedno boril z avtom, zadnji dve dirki pa sta bili že zelo dobri. Prepričan sem, da bo prišel čas, ko bomo tudi mi zelo zadovoljni," je še dejal Nemec.