Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
09.08.2014 09:17:39
Deli članek:

Z novo stezo v Indianapolisu zadovoljni vsi

Reuters

Skoraj enomesečnega poletnega premora je tudi dokončno konec. Motociklisti v razredu MotoGP se bodo jutri v Indianapolisu desetič letos borili za točke svetovnega prvenstva.

Za njimi sta uvodna prosta treninga na prenovljeni stezi. Na prvem je slavil Italijan Valentino Rossi (Yamaha), ki se mu je na dobre tri stotinke sekunde približal Britanec Bradley Smith (Yamaha Tech 3), stotinko več je na tretjem mestu zaostal še en Italijan Andrea Iannone z Ducatijem. Aktualni svetovni prvak Marc Marquez je bil peti, Jorge Lorenzo, ki je za dve leti podaljšal sodelovanje z Yamaho šesti, Dani Pedrosa pa šele 16.

Na drugem treningu je bil najhitrejši Marquez, ki je svoj rezultat s prvega treninga izboljšal za dve sekundi. Z novo odlično predstavo je postregel Iannone, ki je tokrat osvojil drugo mesto, na tretjega pa se je povzpel Lorenzo. V drugo je šlo bolje tudi Pedrosi, ki je postavil peti čas. Rossi je tokrat končal na devetem mestu.

Je pa med vsemi dirkači mogoče čutiti navdušenje nad spremenjeno stezo v Indianapolisu. "Zadovoljen sem s svojo vožnjo, po počitnicah je vedno najpomembnejše, da spet najdeš pravo hitrost in samozavest. Prav tako smo preizkusili novo podlago na stezi v Indianapolisu, ki je praktično brez kakršnihkoli grbin, kar omogoča boljši oprijem. Kar zadeva samo traso proge, nam je prejšnja mogoče bolj ugajala, vendar je ta bolj naravna in zabavna. Danes smo pokazali, da smo konkurenčni in bomo spet napadali zmago. Zadovoljni smo s svojim napredkom," je po koncu drugega treninga dejal Marquez.

Zadovoljen je bil tudi njegov konkurent Lorenzo. "Spremembe, ki so jih naredili v zavojih, ustrezajo našemu motociklu. Vse skupaj teče bolj gladko, kar je zelo, zelo dobro. Trije zavoji, ki smo jih poznali v preteklosti, so bili enostavno prepočasni. Zdaj nam ni treba uporabljati prve prestave in v primerjavi s tekmeci zdaj ne izgubljamo na hitrosti."

S tem, da je steza zdaj veliko boljša, se je strinjal tudi Lorenzov moštveni kolega Valentino Rossi. "Steza mi je zelo všeč. Zavoji so precej hitrejši in bolj zabavni. Veliko izboljšavo pomeni tudi asfalt, ki prej ni imel toliko oprijema, zdaj je motocikel veliko bolj vodljiv. Američani so opravili odlično delo, zelo, zelo sem zadovoljen s stezo."
Galerija