Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/gv
STA/gv
08.08.2014 17:40:39
Deli članek:

Hranil moči za soboto

arhiv Ekipe

Kajakaš na mirnih vodah Jošt Zakrajšek je na svetovnem prvenstvu v sprintu, ki ta teden poteka v Moskvi, nastopil na 500-metrski razdalji.

Iz kvalifikacij se je Jošt prebil v polfinale, kjer pa je nato načrtno popustil in hranil moči za sobotni dan prvenstva, ko ga čakata dva starta.

Zakrajšek je na SP na mirnih vodah nastopil na 500-metrski razdalji. Dolgo časa je čakal na odločitev, ali bo sploh lahko nastopil, saj se je za start odločil tik pred zdajci, ko je videl uradni program tekmovanja, ki je tako razvlečen, da je omogočil tekmovalcem nastope na praktično vseh razdaljah. Tokratno tekmo na 500 metrov je bolj kot za resno tekmovanje izkoristil za vzdrževanje tekmovalnega ritma, saj ga v sobotnem delu tekmovanja čakata starta na 1000 in 5000 metrov.

"Drugi tekmovalni dan je minil bolj v luči priprav na jutrišnji dan. Med polfinalom na 500 metrov sem videl, da se bom težko boril za medalje in tako popustil ter se odločil, da prihranim moči za jutrišnji finale na 5000 metrov, kjer imam visoke cilje, in za finale B na 1000 metrov, kjer si ravno tako želim odveslati zelo hitro," je po tekmi sporočil Zakrajšek.

Slovenski kajakaš je tako v svoji kvalifikacijski kot tudi pozneje v polfinalni skupini v cilj priveslal kot sedmi. V polfinalu je sicer veslal precej hitreje kot v kvalifikacijah, saj je popoldne postavil skoraj šest sekund hitrejši čas kot v kvalifikacijah. Uvrstitev iz polfinala mu je prinesla finale C na 500 metrov.

V soboto tekmovalce čakajo nastopi v finalih na 1000 metrov, tekmah na 5000 metrov in polfinalih na 200 metrov, v nedeljo pa se bo prvenstvo zaključilo s finali na 200 in 500 metrov.