Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/bk
STA/bk
08.08.2014 13:54:31
Deli članek:

V Lučinah spet dirkaški praznik

vszi

Ljubitelji avtomobilizma bodo v soboto in nedeljo spet prišli na svoj račun, saj bo na sporedu že 11. izvedba gorsko-hitrostne preizkušnje v Lučinah.

Na seznamu prijavljenih je več kot 70 tekmovalcev in tekmovalk, vključno z lanskim zmagovalcem, Italijanom Federicom Liberjem.

Med nastopajočimi bo sicer približno polovica domačih tekmovalcev, sicer pa prihajajo še iz Hrvaške, Avstrije, Italije, Poljske, Češke, Madžarske, Črne gore, Švice in Bolgarije.

Letošnja dirka poleg državnega prvenstva v gorsko-hitrostnem avtomobilizmu, državnega in pokalnih prvenstev AŠ 2005 ter državnega prvenstva starodobnikov, šteje tudi za Slovenija Triveneto Pokal 2014, FIA mednarodni pokal v gorskem avtomobilizmu, FIA mednarodno gorsko prvenstvo centralno evropske cone ter FIA mednarodno gorsko prvenstvo centralno evropske cone starodobnikov.

Prireditelji pravijo, da bodo najzanimivejši nastopi voznikov formul in prototipov (teh bo v Lučinah po napovedih 15), omeniti pa velja tudi Bolgara Nikolaja Zlatkova z Audijem Quattro S1, ki pod pokrovom skriva kar 700 konjskih moči.

Nekdanji evropski prvak Aleš Prek bo namesto z rumenim porschejem tokrat dirkal s Hondo Civic. Trenutno je v skupni razvrstitvi državnega prvenstva deveti, po dveh dirkah je na prvem mestu Peter Marc pred Matevžem Bohom in Michelejem Mancinom. Vsi so napovedali svoj nastop v Lučinah.

V soboto bo ob 11. uri prvi trening, uro po končani prvi vožnji bo druga, uro po končani drugi pa še tretja vožnja. V nedeljo bo ob 10. uri dopoldne prva vožnja, ob 12.45 uradno odprtje dirke, ob 13. uri bo druga, ob 15. uri pa še tretja vožnja.