stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
11 13.01.2024 08:08:32

Že po dveh tekmah v drugem delu?! Slovence že danes čaka nova preizkušnja, tu so podrobnosti ...

ALESFEVZER.COM
Slovensko rokometno reprezentanco ob 18. uri čaka odločilna tekma skupine D za preboj v drugi del evropskega prvenstva, ki poteka v Nemčiji. Varovanci selektorja Uroša Zormana so v četrtek ugnali Ferske otoke z 32:29, zmaga proti Poljski pa bi jim že na stežaj odprla pot v Hamburg, kjer se bodo križale skupine D, E in F.

V skupini D se bosta ob 20.30 prav tako v Mercedes-Benz areni pomerili še Norveška in Ferski otoki. Če bi Slovenija premagala Poljsko, Norveška, ki je velik favorit, pa Ferske otoke, bi bili potniki za Hamburg znani že po dveh odigranih tekmah.

Poljaki sami ne predstavljajo tako velike uganke kot Ferci, saj jih slovenski rokometaši dobro poznajo. Drugi slovenski tekmeci se v prvem krogu niso pokazali v najboljši luči, saj so proti Norveški izgubili z 21:32. Koliko je ta izid vreden, bo pokazala današnja tekma v Mercedes-Benz Areni.

Nazadnje zmaga za devet golov


"Kot sem že rekel, se s tem ne ukvarjamo. Ali izgubiš za en gol ali 11, je vseeno, dokler se ne znajdeš v krogu več reprezentanc, ki so izenačene. To bo nov dan, nova tekma. Tako kot mi, bodo tudi oni proti nam iskali priložnost za napredovanje. Tudi zanje sta tekmi proti nam in Ferskim otokom ključni," je na petkovem medijskem terminu opozoril selektor Zorman.

Slovenija se je nazadnje s Poljsko merila pred skoraj natanko letom dni na SP prav na Poljskem in Švedskem. Tam je v prvem delu slovenska izbrana vrsta zmagala za devet golov. Veliko pomena ta zmaga po besedah Mihe Zarabca ne bo imela.

"Zamenjali so selektorja. To je zdaj drugačen način igre, imajo novo energijo, novo moč. Na prvi tekmi jih veliko ni igralo, saj so bili bolni oziroma sem prepričan, da so varčevali moči za nas. Na tisto, kar se je zgodilo proti Norvežanom, ne smemo preveč računati," je dodal organizator slovenske igre.

Značke: rokomet, ep, slovenci

Članki iz rubrike