franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 11.01.2024 09:36:29

Zdaj gre zares! Močno zdesetkani Slovenci pred prvim izzivom na EP, šteje le zmaga!

Martin Metelko
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi odigrala prvo tekmo na 16. evropskem prvenstvu, ki bo do 28. januarja potekalo v Nemčiji. Za uvod varovance selektorja Uroša Zormana v Berlinu ob 18. uri čakajo Ferski otoki. Dve točki sta bolj kot ne nujni za uvrstitev v drugi del tekmovanja.

Slovenija bo na prvenstvih stare celine nastopila 14., za začetek pa se bo v skupini D pomerila proti debitantom s Ferskih otokov.

V slovenski vrsti se še kako zavedajo zahtevnega testa proti motiviranim tekmecem. Kljub temu so prepričani, da lahko s pravim pristopom in čvrsto obrambo osvojijo prvi par točk in postavijo temelje za nadaljevanje prvenstva.

"Ferski otoki so izredno resna reprezentanca. Kakorkoli mi ali pa širša javnost misli, da so to neki 'eksoti', ker so prvič na prvenstvu, jih je treba vzeti maksimalno resno," je v sredo pred prvim treningom v Berlinu opozarjal slovenski selektor Zorman.



Na drugi tekmi skupine D se bosta ob 20.30, prav tako v dvorani Mercedes-Benz v Berlinu, pomerili reprezentanci Norveške in Poljske.

Po dvoboju s Ferci bodo Slovenci v prvem skupinskem delu tekmovanja v soboto igrali proti Poljski (18.00), dva dni kasneje pa še proti Norveški (20.45), favoritu skupine D.

Napredovanje v drugi del, ki bo za skupine D, E in F v Hamburgu, za A, B in C pa v Kölnu, si bosta priigrali po dve najboljši reprezentanci iz vsake od šestih skupin.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike