stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ru
ru
1 11.01.2024 07:29:35

Zdaj pa še to! Rokometaši pred prvo tekmo evropskega prvenstva doživeli nov šok!

RZS
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi odigrala prvo tekmo na 16. evropskem prvenstvu, ki bo do 28. januarja potekalo v Nemčiji. Za uvod varovance selektorja Uroša Zormana v Berlinu ob 18. uri čakajo Ferski otoki. Dve točki sta bolj kot ne nujni za uvrstitev v drugi del tekmovanja.

Slovenija bo na prvenstvih stare celine nastopila 14., za začetek pa se bo v skupini D pomerila proti debitantom s Ferskih otokov.

V slovenski vrsti se še kako zavedajo zahtevnega testa proti motiviranim tekmecem. Kljub temu so prepričani, da lahko s pravim pristopom in čvrsto obrambo osvojijo prvi par točk in postavijo temelje za nadaljevanje prvenstva.

"Ferski otoki so izredno resna reprezentanca. Kakorkoli mi ali pa širša javnost misli, da so to neki 'eksoti', ker so prvič na prvenstvu, jih je treba vzeti maksimalno resno," je v sredo pred prvim treningom v Berlinu opozarjal slovenski selektor Zorman. Slovenskim težavam pa očitno ni videti konca. Po številnih poškodbah, zaradi katerih bo Slovenija močno zdesetkana, so bili včeraj v Berlinu brez enega dela opreme.

Na drugi tekmi skupine D se bosta ob 20.30, prav tako v dvorani Mercedes-Benz v Berlinu, pomerili reprezentanci Norveške in Poljske.

Po dvoboju s Ferci bodo Slovenci v prvem skupinskem delu tekmovanja v soboto igrali proti Poljski (18.00), dva dni kasneje pa še proti Norveški (20.45), favoritu skupine D.

Napredovanje v drugi del, ki bo za skupine D, E in F v Hamburgu, za A, B in C pa v Kölnu, si bosta priigrali po dve najboljši reprezentanci iz vsake od šestih skupin.

Članki iz rubrike