franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
10 10.01.2024 23:21:25

Spektakel v Düsseldorfu! Rekordno število gledalcev na rokometni tekmi!

Profimedia
Z zmago olimpijskih prvakov Francozov in gostiteljev Nemcev se je začelo 16. evropsko prvenstvo v rokometu za moške. Na tekmovanju, ki bo trajalo do 28. januarja, nastopa tudi Slovenija, ki se bo v četrtek ob 18. uri v Berlinu v skupini D pomerila s Ferskimi otoki. V skupini sta še Poljska in Norveška.

Nemci so na tekmi v Düsseldorfu poskrbeli za nov rekord po število gledalcev na rokometni tekmi. Na nogometnem stadionu se je zbralo kar 53.586 gledalcev, so potrdili na Evropski rokometni zvezi. Na stadionu so prireditelji prvenstva za rekord namestili celo 9000 dodatnih sedežev.

Tudi pred tem je bil rekord nemški. Leta 2014 si je 44.189 gledalcev ogledalo nemški klubski obračun Rhein-Neckar Löwen - Hamburg. Vse to obeta dobro zapolnjene dvorane, ki vse po vrsti presegajo 12.000 sedežev, prodanih pa je več kot 75 odstotkov vstopnic.

Dodatno jih bodo na tekme seveda privabili domači rokometaši, ki so v uvodu visoko s 27:14 (13:8) ugnali Švicarje in potrdili, da najave o kolajni na domačem prvenstvu niso iz trte zvite. Selekcija Alfreda Gislasona se je poigrala s Švicarji. S šestimi goli je izstopal Juri Knorr, zmago pa Nemci pričakujejo tudi v nedeljo v Berlinu na tekmi s Severno Makedonijo.

Tekma je bila odločena zgodaj, saj so sredi prvega dela Nemci povedli s 7:3, prednost pa je le še naraščala.



Že popoldan so olimpijski prvaki Francozi na uvodni tekmi prvenstva v isti skupini premagali Severno Makedonijo visoko z 39:29 (17:13).

Prvo četrtino so Makedonci odigrali odlično in sredi prvega dela vodili z 10:8. Z delnim izidom 4:0 pa so galski petelini, srebrni z lanskega svetovnega prvenstva, prevzeli pobudo in razliko do polčasa dvignili na štiri. V drugem delu so imeli nato stalno varno prednost in jo počasi večali.

Najboljša strelca pri Francozih sta bila Hugo Descat (7 golov) in Dylan Nahi (6), na drugi strani pa Žarko Peševski (7) in Ivan Džonov (6).

Francija ob Danski, Švedski in Španiji sodi v ožji krog favoritov. Omenjene ekipe so zadnjih 20 letih prepustile zgolj drobtinice ostalih izbranim vrstam. Danci na prvenstvo prihajajo kot aktualni svetovni prvaki, Švedi pa so branilci naslov izpred dveh let na Madžarskem in Slovaškem.

Članki iz rubrike