stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Ekipa SN / gl
Ekipa SN / gl
0 09.01.2024 13:28:06

Nad slovenske rokometaše so se zgrnili črni oblaki, selektor Zorman pa se je odzval s to šalo!

Martin Metelko
Slovenija je odpotovala v Nemčijo, kjer jo v četrtek čaka prva tekma evropskega prvenstva. Nasproti ji bo stala izbrana vrsta Ferskih otokov.

Zdi se, da so vse kadrovske težave v slovenskem taboru, ki je iz Ljubljane prek Frankfurta poletel proti Berlinu, v vrsto Uroša Zormana pred jutrišnjim (za Slovenijo četrtkovim) začetkom evropskega prvenstva bolj kot zaskrbljenost vnesle sproščenost in neobremenjenost. Ko je selektor gledal na svoj seznam, je ugotovil, da ima sam pravzaprav še najmanj zdravstvenih težav v svoji ekipi, Jureta Dolenca je zbodel, da ima srečo, ker je na svojem igralnem položaju le eden od dveh, ki ju ima na voljo ... Vzdušje je dobro, a kot se zaveda kapetan, šteje igrišče.

Smeh je pol zdravja, pravi stari pregovor, in smeha za omizjem z dobro razpoloženimi in sproščenimi selektorjem Urošem Zormanom, kapetanom Juretom Dolencem in enim od ključnih nosilcev igre Slovenije Aleksom Vlahom dan pred odhodom v Nemčijo ni manjkalo. Zdravja v taboru, nastanjenem nekaj kilometrov stran v znanem ljubljanskem hotelu, pač. Od 1. decembra, ko je oddal svoj seznam 35 igralcev s pravico nastopa na evropskem prvenstvu, je selektor komaj dohajal (slabe) novice iz svoje zdravniške službe. Ko je pred včerajšnjim zadnjim treningom dobil vprašanje, ali se med »preživelimi« s težavami spopada še kdo razen Blaža Blagotinška (prst) in Aleksa Vlaha (koleno), je globoko zavzdihnil in se zagledal v svoj seznam 19 rokometašev, ki ga je zvečer oklestil na 18 imen z letalskimi vozovnicami za Berlin. »Huh, kolikor hočete, prej naštejem, tiste, ki težav nimajo. Evo, tukaj je Aleks (Vlah op. p.), ki ima težave s kolenom … Veliko jih je … (Kristjan) Horžen jih ima najmanj. Hja, krila so v redu. V bistvu sem jaz zdravstveno še najbolje,« smisel za humor vseeno ni zapustil Uroša Zormana, ki pa si težko predstavlja, da bi po Domnu Makucu, Stefanu Žabiću, Blažu Jancu, Tadeju Kljunu, Roku Ovničku in Niku Henigmanu, ki je zaradi poškodbe ramena kot zadnji odpadel sinoči, ostal še brez katerega od pomembnih členov. Da bi moral na bolniško še bodisi Vlah bodisi Blagotinšek, ki trenira in igra s strganimi vezmi v prstu, pri Zormanu ne pride v poštev … »V redu je, nič ne jamra. No, lahko jamra, ampak igrati bo moral,« se je Zut dotaknil Blagotinškove situacije.

Spisek je, kakršen je, prvenstvo pa, upajmo, dolgo
Morda je z opazko, da je sam še v najboljšem zdravstvenem stanju izmed vseh potnikov na prvenstvo, namignil, da je po večernem treningu v svojo potovalko poleg srajce spakiral še dres. Da bi kot na začetku svoje trenerske kariere Aleš Pajović v Avstriji ali še danes pri nižjeligašu iz Črnomlja 41-letni Gregor Stariha kot trener-igralec vodil svojo ekipo tako z roba igrišča kot na njem. Šalo na stran – Zorman seveda niti nima pravice nastopa, pa tudi od njegove zadnje uradne tekme v Kielcah je minilo že več kot pet let –, ne selektorja ne njunih kolegov iz strokovnega štaba Luke Žvižeja in Gorazda Škofa na igrišču več ne bomo videli, čeprav bi ob vseh težavah v zunanji vrsti človek počasi pomislil tudi na enega najboljših organizatorjev igre v tem stoletju.

VSE O PRIHAJAJOČEM EVROPSKEM PRVENSTVU SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI. 

Članki iz rubrike