stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 07.01.2024 21:32:06

Ovniček brez nastopa na EP v Nemčiji

Moška članska rokometna reprezentanca bo na prihajajočem evropskem prvenstvu nastopila brez organizatorja igre Roka Ovnička, je v izjavi za javnost potrdila Rokometna zveza Slovenije (RZS). Osemindvajsetletnik si je na petkovi pripravljalni tekmi proti Črni gori v Poreču poškodoval desno koleno.

Slovenska izbrana vrsta je tik pred začetkom nastopov na evropskem prvenstvu ostala brez enega od organizatorjev igre. Ovniček si je slabih pet minut pred koncem petkove tekme v hrvaški Istri v napadalni akciji poškodoval desno koleno. Še isti dan je v izolski bolnišnici opravil prve preiskave, ki so pokazale, da na EP ne bo mogel nastopiti. Natančna diagnoza poškodbe bo znana po dodatnih detajlnih preiskavah v prihodnjih dneh, je še sporočila RZS.


Selektor slovenske izbrane vrste Uroš Zorman je tako pred prvenstvom stare celine v Nemčiji, ki se bo začelo 10. januarja, ostal še brez enega pomembnega člena reprezentance. Pred njim si je že na začetku sezone huje koleno poškodoval Domen Makuc, strgana ahilova tetiva je ustavila Stefana Žabića, Blaž Janc pa okreva po poškodbi hrbta. Vsi trije so poškodbe staknili v svojih klubih.

Slovenija bo nastope med evropsko elito začela v četrtek v Berlinu, ko se bo ob 18. uri pomerila s Ferskimi otoki. Z vmesnima dnevoma premora bosta sledili še tekmi s Poljsko in Norveško. Seznam potnikov v nemško prestolnico bo Zorman razkril na ponedeljkovi novinarski konferenci v Ljubljani.

Članki iz rubrike