franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

/
/
0 28.10.2023 14:23:48

Krovna zveza odgovarja državnemu prvaku! Obžalujemo, ampak …

RK Celje PL
Celje Pivovarna Laško in Rokometna zveza Slovenije sta javno obračunala.

Pri slovenskem državnem prvaku Celju Pivovarni Laško so se včeraj ostro odzvali na odločitev RZS, da prekrška Jana Tajnika nad Žigo Mlakarjem, ki je utrpel zlom čeljusti in ličnice ter pok zoba in sinusa, ni naknadno sankcionirala s kaznijo, če tega že sodnika na tekmi Celja in Dobove nista storila.

»Rokometna zveza po pregledu dogodka ni sprožila nobenega disciplinskega postopka za akterje dogodka. Odločitev, da se ta dogodek zaključi brez kakršnih koli posledic, lahko pošlje napačno sporočilo in potencialno privede do stopnjevanja grobosti na terenu. Udarec, ki je Žigi povzročil resne poškodbe glave, bi v vsakdanjem življenju verjetno obravnavali kot kaznivo dejanje, tu pa je ostal nekaznovan,« so v sporočilu za javnost, ki si ga lahko v celoti preberete na tej povezavi, med drugim zapisali pri Celju Pivovarni Laško.

No, danes je sledil odgovor z RZS, ki ga spodaj objavljamo v celoti.

Rokometna zveza Slovenije obžaluje dogodek, ki se je zgodil na tekmi 7. kroga Lige NLB v Dobovi, v katerem se je nesrečno poškodoval igralec Celja Pivovarne Laško Žiga Mlakar, ki mu želimo čim prejšnje okrevanje in povratek na rokometna igrišča.

Zdravje in zaščita igralcev sta in morata biti vedno na prvem mestu. Ob takšni poškodbi razumemo čustvene odzive, vseeno pa se ne strinjamo z izjavami, ki vzbujajo sume na neenako in krivično obravnavo posameznikov ali posameznih klubov s strani RZS. Poškodbo Mlakarja, zglednega športnika in odličnega igralca, iskreno obžalujemo, tako kot obžalujemo tudi vsako drugo poškodbo rokometašev ali rokometašic v ligah pod okriljem RZS.

Vsak dogodek, katerega posledica je hujša poškodba ali pri katerem pride do suma na namerno grobo in nevarno igro, vodstvo tekmovanja vedno podrobno preuči ter preveri vsa dejstva in dokaze. V dotičnem primeru ni bil na tekmi izrečen noben ukrep ali po njej podana uradna pritožba. O dogodku je delegat tekme takoj po zaključku le-te seznanil komisarja tekmovanja. Nadalje je delegat počakal na reševalno vozilo, ki je na podrobnejše preglede v bolnišnico odpeljalo poškodovanega rokometaša. Tudi kasneje je ostal v stiku s predstavniki celjskega kluba ter o novih informacijah, ki jih je pridobil, poročal komisarju.

Glede na hudo poškodbo igralca in njene posledice je vodstvo tekmovanja, tako kot v prejšnjih podobnih primerih, dogodek skrbno preučilo. Ogledalo si je uradni posnetek tekme ter opravilo več pogovorov z različnimi akterji tekme. Prav tako so posnetek pogledali predstavniki komisije za sojenje in prišli do enakih ugotovitev kot vodstvo tekmovanja: iz posnetka, ki je na voljo, in pričevanj ni možno potrditi, da je prišlo do prekrška, ki bi zahteval sankcijo v skladu z rokometnimi pravili oziroma pravili tekmovanja. Na posnetku dogodek izgleda kot nesrečno trčenje igralca v napadu z obrambnim igralcem, zato ne obstaja osnova, da bi vodstvo tekmovanja v tem primeru sprožilo, zahtevalo ali izreklo dodatne kazni.

Kaznovanje nedolžnega akterja tekme brez dokazov, ki bi temeljili na pravilih rokometne igre ali tekmovanja, bi v javnost nedvomno poslalo napačno sporočilo. Poškodbe so, žal, sestavni del športa, vsi skupaj pa si moramo še naprej prizadevati, da bo teh čim manj in da naredimo vse, da jih preprečimo.

Članki iz rubrike