franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 26.10.2023 22:50:15

Celjski rokometaši ostajajo brez zmage v ligi prvakov

Profimedia
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 6. kroga skupinskega dela lige prvakov v gosteh izgubili proti poljski ekipi Wisla Plock s 25:30 (11:17). Celjani tako tudi po šesti tekmi skupine B ostajajo brez zmage in so na zadnjem mestu lestvice, današnji tekmec pa je dobil prvi točki.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 6. kroga v elitni evropski ligi prvakov iskali prvo zmago ali vsaj točko. A se jim je izmuznila, poljski podprvaki iz Plocka, za katere igra tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec, pa so temelje za uspeh postavili že v prvih minutah.

Celjani so oslabljeni, saj je po poškodbi na nedavni tekmi domače lige NLB v Dobovi kapetan Žiga Mlakar moral na bolniško za dlje časa, predvidoma bo manjkal do konca leta. Poljaki so tekmo bistveno bolje začeli. Še preden so se Celjani dobro zavedli, so že močno zaostajali. Prvi gol na tekmi je padel šele v šesti minuti, nato pa so do desete zadevali samo domači rokometaši. Mitja Janc je zadel prvi za goste s sedmih metrov, a je takrat izid znižal le na 1:5. Zaostanek se je hitro povečal že na 1:7, prav Janc pa je bil v tem obdobju praktično edini nevaren za tekmece, s prvim golom iz igre je tudi znižal na 3:9 v 17. minuti. Za stopnjevanje težav celjske zasedbe je nato poskrbel še Stefan Žabić, ki je tekmo po rdečem kartonu predčasno končal že v 22. minuti. Janc, v prvem polčasu je dosegel šest golov, je sam težko vzdrževal ravnotežje, poljska ekipa pa je rutinsko dobila prvo polovico s +6.

Nadaljevanje je bilo za Celjane le boljše. Tadej Mazej je zadel že v prvi minuti, potem dodal še dva gola. A slovenski ekipi ni uspelo ujeti priključka, saj so Poljaki imeli vseskozi pet ali šest golov prednosti in niso delali napak. Celjski strateg Alem Toskić je tako več priložnosti za igro ponudil tudi mladim adutom; že v prvem polčasu je tako zaigral 17-letni Mai Marguč, ki se je pozneje izkazal tudi s tremi zadetki, v nadaljevanju pa je, prav tako z goloma, zaupanje vrnil tudi 18-letni Žan Korše Lesjak.
A kljub boljši predstavi v nadaljevanju razlike oziroma zaostanka Celjanom ni uspelo bistveno znižati, tako da je bilo že precej pred koncem obračuna v Orlen Areni jasno, da bosta točki ostali doma. Celjani pa so v končnici drugega polčasa prišli do -5 (25:30) in tako drugi polčas dobili za gol.


Za Celjane je bil ob najbolj razpoloženem Jancu (na koncu osem golov) strelsko učinkovit še Mazej s petimi zadetki. Pri domačih je bil najboljši Dawid Dawidzyk z osmimi, Zarabec je dodal enega.
Naslednjo tekmo bodo Celjani igrali na domačem terenu 15. novembra, tekmec bo madžarski Veszprem, ki je danes v gosteh premagal Barcelono z 41:36.

Wisla Plock - Celje Pivovarna Laško 30:25 (17:11)

Dvorana Orlen Arena, gledalcev 3000, sodnika: Mazeika, Gatelis (oba Litva).

Wisla Plock: Daszek 2, Zarabec 1, Lucin 3, Piroch 4, Fazekas 2, Krajewski 4 (4), Perez Arce, Trezić, Alilović, Dawidzik 8, Mihić 2, Mindeiga Elizaga, Žitnikov 4.
Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Gaberšek, Perić 1 (1), Marguč 3, Mazej 5, Krečič 1, Cokan, Ćirović, Antonijević 1, Ivanković 1, Janc 8 (3), Gregorič 1, Milićević 1, Kačičnik, Korže Lesjak 2, Žabić 1.
Sedemmetrovke: Wisla Plock 4 (4), Celje Pivovarna Laško 5 (4).
Izključitve: Wisla Plock 2, Celje Pivovarna Laško 6 minut
Rdeči karton: Žabić (22.).

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike