franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ru
ru
0 27.10.2023 16:56:03

Oster odziv slovenskega prvaka! To bi v vsakdanjem življenju obravnavali kot kaznivo dejanje, tu pa …

Profimedia
Pri Celju Pivovarni Laško obsojajo odločitev Rokometne zveze Slovenije, da prekrška Jana Tajnika nad Žigo Mlakarjem vsaj naknadno ne kaznuje, če ga že sodnika na igrišču nista.

Celjski kapetan je na prvenstveni tekmi v Dobovi utrpel hujše poškodbe glave. Ob prekršku Jana Tajnika si je zlomil čeljust in ličnico, počila sta mu tudi zob in sinus. Sodnika se na licu mesta nista odločila za kazen domačemu rokometašu, so pa pri celjskem klubu pričakovali, da bo prekršek sankcioniran naknadno. A kot so sporočili danes, je ostal nekaznovan.

“Rokometna zveza po pregledu dogodka ni sprožila nobenega disciplinskega postopka za akterje dogodka. Odločitev, da se ta dogodek zaključi brez kakršnih koli posledic, lahko pošlje napačno sporočilo in potencialno privede do stopnjevanja grobosti na terenu. Udarec, ki je Žigi povzročil resne poškodbe glave, bi v vsakdanjem življenju verjetno obravnavali kot kaznivo dejanje, tu pa je ostal nekaznovan. Zavedamo se, da se poškodbe v športu dogajajo, a se vseeno ob tej odločitvi moramo vprašati, kako varen je sploh slovenski rokomet? Vse odgovorne naprošamo, da se dogodki, kjer pride do tako resnih poškodb, v prihodnosti obravnavajo z večjo mero odgovornosti in zavedanja morebitnih posledic, da se zagotovi boljša zaščita igralcev. Trdno smo prepričani, da moramo vsi deležniki v slovenskem rokometu stopiti skupaj in vložiti maksimalen trud za to, da na igrišču zagotovimo Fair play in varnost igralcev,” so zapisali pri celjskem klubu.

Posnetek Tajnikovega prekrška nad Mlakarjem si oglejte na spodnjem posnetku od 1:33:15 naprej.

Značke: celje, dobova, mlakar, rzs

Članki iz rubrike