franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 26.10.2023 16:18:44

Krimovke v Romunijo po revanšo

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so se danes v zgodnjih jutranjih urah odpravile na pot v Romunijo, kjer jih v soboto ob 16. uri čaka naslednja tekma lige prvakinj. Tekmice, rokometašice Rapida iz Bukarešte, so bile minulo sezono na izpadanje boljše za gol, zato se jim bodo krimovke zdaj skušale maščevati za lanski poraz.

Romunke so si lani prek Ljubljančank priigrale nadaljevanje v četrtfinalu lige prvakinj in jim prizadejale grenak poraz, ki še danes ni pozabljen, so sporočili iz ljubljanskega tabora.

Zato obljubljajo, da se bodo v sobotni obračun 6. kroga podale še bolj odločno, da tekmicam vrnejo milo za drago. Tokratna pot bo nekoliko daljša, saj sobotna tekma ne bo v romunski prestolnici, temveč v približno 130 kilometrov oddaljenem mestecu Mioveni.

"Priprave na sobotno tekmo so potekale dobro, z dobro energijo. Tekmice poznamo, zato smo jih lažje analizirali. Pripravljali smo se tudi na podlagi tekem iz minule sezone. Tudi letos bodo igrale v popolni postavi, nam pa se je v začetku tedna na treningih znova pridružila tudi Darja Dmitrijeva," je uvodoma povedal Dragan Adžić, glavni trener krimovk.



"Naša želja je, da v tej sezoni premagamo vsakega tekmeca. A se zavedamo, da naloga ne bo enostavna. Rapid ima kakovostno ekipo, a jaz verjamem v nas in v našo igro," je še poudaril Adžić.

Medtem pa je kapetanka Krim Mercatorja, Barbara Lazović, dodala, da so v ekipi po tekmi z Vipersom, na kateri sta ekipi v Tivoliju remizirali, obrnili nov list in se začeli pripravljati na obračun z romunsko ekipo.

"Dobro jo poznamo iz minule sezone. Gre za kakovostno zasedbo, ki pa se sicer letos še nekoliko lovi. A vzdušje v Romuniji bo zagotovo vroče, ker si na domačem igrišču želijo priti do prvih dveh točk. Me pa smo dolžnice. Osredotočene moramo biti nase in le še graditi na igri, ki smo jo prikazale v prvih petih krogih," je prepričana Lazović.

Članki iz rubrike