oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
1 11.02.2022 13:49:57

Prihodnost Maribora ZAPUŠČA Ljudski vrt, Šuler pojasnjuje: Tudi sam je izrazil željo po ...

Grega Wernig
Žan Vipotnik se začasno poslavlja od Maribora.

Spomladanski del Prve lige Telemach se je začel v sredo s tekmo med Olimpijo in Muro, konec tedna pa bodo na sporedu tekme tekočega kroga. Na svoj račun bodo prišli navijači obeh največjih rivalov, saj bo v Stožicah na sporedu tekma med Olimpijo in Mariborom, iz Ljudskega vrta pa je prišlo sporočilo, da se tik pred prvo spomladansko preizkušnjo in tik pred koncem prestopnega roka vsaj začasno poslavlja mladi Žan Vipotnik.


"Podobno kot pri ostalih posojah, gre tudi v Žanovem primeru za dragoceno nabiranje tekmovalnih minut v okolju, ki je ambiciozno in omogoča nadaljnjo razvojno pot. Gre za enega izmed fantov, ki pomenijo prihodnost Maribora, zato želimo, da ostane na pravi poti. Tudi sam je izrazil željo po igranju in sklenili smo dogovor s Triglavom. Z namenom, da se Žan vrne poleti v Ljudski vrt z dobro minutažo in novimi pridobljenimi izkušnjami tudi iz tekmovalnega dela, z bojem za prvo mesto v drugi ligi," je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Žan Vipotnik se je novim soigralcem pridružil na petkovem treningu, ob tem pa za spletno stran Maribora dejal: "Trenutna situacija v Mariboru je takšna, da je konkurenca v napadu res velika in zato smo skupaj našli rešitev, da se pridobi določena kontinuiteta igre, ki je za mlade igralce zelo pomembna. Dobro smo zaključili jesenski del in oddelali priprave v Turčiji, verjamem, da bodo fantje v tem slogu tudi nadaljevali. Soigralcem, vsem v klubu, navijačem želim, da ob koncu sezone proslavijo naslov prvaka, sam pa bom medtem naredil vse, da po svojih najboljših močeh pripomorem moštvu Triglava v boju za vrnitev v prvo ligo. Klubske ambicije so visoke, kar pomeni še dodaten motiv. Vmesna izkušnja, ko sem bil pol leta na posoji pri Gorici, je bila zame zelo koristna, tako po življenjski kot tudi po nogometni plati in upam, da bo tudi obdobje v Kranju prineslo dragocena spoznanja."

Značke: vipotnik, maribor, triglav

Članki iz rubrike