nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
39 10.02.2022 09:22:20

RAZKRIVAMO! Crvena zvezda je želela ZVEZDNIKA Maribora, Šuler je zanj zahteval NORO CENO ...

Grega Wernig
Marko Šuler ga ni želel izpustiti iz rok.

Na zimskih pripravah je Antoine Makoumbou zablestel v polnem sijaju. Še posebej se je izkazal na tekmi s srbskim velikanom Crveno zvezdo. Francoski vezist je zvezno linijo kluba, ki v zadnjih letih blesti v evropskih pokalih, nekajkrat tako osmešil, da se je na trenutke zdelo, kot da rdeče-beli znova igrajo proti Liverpoolu, PSG-ju, Bayernu, Milanu ali kateremu petemu evropskemu velikanu, s katerimi so se Srbi merili v zadnjih sezonah v ligi prvakov oziroma ligi Europa. Prijateljska tekma med Mariborom in Crveno zvezdo je zanimala tudi številne srbske medije, ki so po koncu dvoboja mariborskemu vezistu pisali hvalospeve.

Bojda je padel v oko tudi legendarnemu Dejanu Stankoviću, trenerju rdeče-belih, ki je prvemu možu Crvene zveze Zvezdanu Terziću omenil, da bi bil Antoine Makoumbou odlična okrepitev za srbskega giganta. Še posebej, ker Crvena zvezda dejansko išče okrepitev v osrčju zvezne vrste; v zadnjih tednih se veliko govori o tem, da si želijo Srbi v klub pripeljati mladega, šele 21-letnega Edmunda Adda, ki je v jesenskem delu sezone blestel v dresu moldavskega Sheriffa, s katerim je igral odlično tudi v ligi prvakov (na poti do tja so Moldavci izločili tudi Crveno zvezdo). A še preden je izbor padel na Ganca, so pri Crveni zvezdi potipali Mariborčane, koliko bi morali odšteti za Makoumbouja.

antoine makoumbou
Grega Wernig
Terziću Šulerjev odgovor ni bil všeč; bojda je športni direktor vijoličastih za svojega vezista zahteval kar dva milijona evrov odškodnine, kar je bilo za rdeče-bele preveč. Toda glede na to, kako zelo Šuler ceni reprezentanta Konga, visoka zahteva ni presenetljiva. "Mislim, da imamo v svojih vrstah z Antoinom Makoumboujem nogometaša, ki bo podrl vse rekorde. Gre za fanta, ki ga bomo lahko spremljali na velikih odrih, ker počne stvari, ki jih vidiš zelo zelo redko. Ogledniki kličejo in se čudijo njegovim potezam z žogo, ima nenormalno kapaciteto. Gre za igralca, kakršnega v slovenskem prostoru zagotovo še ni bilo. Že poleti sem rekel, da ga velja spremljati. Sploh glede na njegovo starost," je pred kratkim v pogovoru za Sportklub povedal Marko Šuler, ki torej računa, da bi lahko z Makoumboujem dosegel tudi rekordno odškodnino. Doslej so Mariborčani največ iztržili za Jana Mlakarja, ki je v Brighton odšel za tri milijone evrov (polovico so morali prepustiti Mlakarjevemu bivšemu klubu Fiorentini).

Če bo Makoumbou formo z zimskih priprav prenesel tudi na spomladanski del sezone in če bo vseskozi ponavljal igre, kakršno je prikazal proti Crveni zvezdi, potem bi se besede snovalca kadrovske politike pod Kalvarijo lahko celo uresničile, Maribor pa bi za naskok na vrh dobil fantastično okrepitev in verjetno celo najmočnejše orožje od vseh …

Članki iz rubrike