Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
2 06.12.2017 19:12:26

VELIKI MARCOS TAVARES, kot ga niste poznali: NEKAJ MORATE vedeti o LJUBLJANI! In ne, jaz nisem doma v Braziliji!

www.alesfevzer.com
Legendarni kapetan Maribora v zelo zanimivem intervjuju za MMC.

Potem ko je postal rekorder slovenske lige, je Marcos Tavares spregovoril v obsežnem intervjuju, ki si ga lahko v celoti preberete na tej povezavi. Iz njega posebej izpostavljamo del o Sloveniji in statusu Slovenca, kjer se je rojeni Brazilec pokazal še v nekoliko drugačni luči, kot smo ga poznali doslej. In vsekakor navdušil s svojim pogledom, navdušil s svojim razmišljanjem. Resnično gre za osebnost, ki je tako velika, da je prestopila meje rivalstva.

"V Sloveniji so mi od vsega najbolj všeč ljudje. Ljudje tukaj me spoštujejo in lepo ravnajo z mano," je o svoji drugi domovini dejal Tavares, presenetil pa s pojasnilom, da ne gre zgolj za Štajersko.  "Tako je povsod po Sloveniji. Čeprav igram v Mariboru, z mano lepo ravnajo tudi v Ljubljani. Na zadnji tekmi v Ljubljani se je navijač Olimpije fotografiral z mano. Ta prijaznost ljudi je povzročila, da sem se zaljubil v Slovenijo," je dejal.

In nikar mu ne govorite o drugi domovini in o tem, da bi lahko postal Slovenec. "Jaz SEM Slovenec. Ljudje mi pravijo, da grem v Brazilijo domov, ampak odvrnem jim, da je moj dom v Sloveniji. Tja grem samo na dopust, in se vrnem. Moj dom je tukaj. Uredil sem si slovensko državljanstvo, tudi moji otroci ga imajo, le še moja žena čaka, in upam, da ga tudi za njo čim prej uredimo. Tukaj je moj dom. Tukaj se počutim odlično. Slovenija me je ljubeznivo sprejela," poudarja za MMC.

Pa naj zdaj še kdo reče, da gre za človeka, ki ni prerasel rivalstva, pokrajin in še česa. Prava legenda. In bolj Slovenec, kot marsikdo med nami ... 

Članki iz rubrike