Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 22.01.2018 20:50:51

Trije ZELO ODMEVNI posli v premier ligi! Mourinho ujel SUPERZVEZDNIKA, Arsenal z ODLIČNO OKREPITVIJO, City pa ...

Reuters
Angleška nogometna tržnica je v ponedeljek postregla s tremi odmevnimi posli. Manchester United in Arsenal sta se dogovorila za selitev Alexisa Sancheza in Henrika Mhitrajana, prvi bo po novem nosil dres rdečih vragov, drugi pa topničarjev, Manchester City pa je podaljšal sodelovanje s Kevinom De Bruynom.

Manchester United je potrdil, da bo Alexis Sanchez odslej njegov član. "Vesel sem, da se bom pridružil največjemu klubu na svetu," je ob selitvi novim delodajalcem polaskal 29-letni čilski napadalec in dodal: "Tri čudovita leta in pol sem preživel pri Arsenalu, nanj bom ohranil zelo lepe spomine. A priložnosti, da bi igral na tem zgodovinskem stadionu in delal s Josejem Mourinhem, nisem mogel zavrniti."

alexis
Sanchez bo, kot poročajo otoški mediji, postal najbolje plačani igralec v premier ligi, saj naj bi njegova plača (brez davkov) znašala kar 500.000 funtov oziroma 567.000 na teden. Sanchez je v Arsenal prišel iz Barcelone leta 2014 za 31 milijonov funtov. Za Arsenal je zbral 80 golov.


V drugo smer pa se bo preselil Mhitarjan, ki je na Old Traffordu preživel 18 mesecev. "Zadovoljen sem, da smo dokončali ta posel in vesel sem, da sem zdaj tu. Izpolnile so se mi sanje, vedno sem si želel igrati za Arsenal. Zdaj imam priložnost, da pomagam ustvarjati zgodovino v tem klubu," je dejal sveži 29-letnik Mhitarjan, ki je za United na 63 tekmah dosegel 13 zadetkov.

mhitarjan
Henrih Mhitarjan
Arsenal

Kluba nista razkrila, za kako dolgo obdobje sta novinca podpisala pogodbi, United je pojasnil le, da gre za večletno sodelovanje.

Mhitarjan se je zdaj že nekdanjemu klubu Unitedu pridružil predlani za 30 milijonov funtov, prišel je iz dortmundske Borussie.

Mestni tekmec rdečih vragov pa je zadovoljen s svojim zvezdnikom De Bruynom, zato sta strani danes sklenili podaljšanje sodelovanja. Po novem bo tako Belgijec sinjemodri dres nosil do leta 2023. "Zadovoljen sem, da sem podpisal novo pogodbo. Večkrat sem že poudaril, da se tukaj dobro počutim in bi rad še dolgo ostal," je dejal De Bruyne.

de bruyne
Tudi City ni razkril številk nove pogodbe, v City je Belgijec sicer prišel leta 2015 za 75 milijonov evrov iz nemškega prvogligaša Wolfsburga, za vodilno ekipo premier lige je na 122 tekmah dosegel 31 golov.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike