favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.01.2018 18:58:44

HSV bo reševal Hollerbach

Nemški nogometni prvoligaš Hamburg, ki je v soboto po porazu proti zadnjeuvrščeni ekipi nemške bundeslige Kölnu ostal brez trenerja Markusa Gisdola, je našel zamenjavo. V nadaljevanju sezone bo skušal HSV v varne vode spraviti njegov nekdanji igralec Bernd Hollerbach.

Gisdol je HSV vodil od septembra 2016. V prejšnji sezoni se je klubu uspelo izogniti izpadu v drugo ligo prav v zadnjem krogu, v tej sezoni pa je spet v težavah, saj je predzadnji in se tako sooča s svojim sploh prvim izpadom iz elitne nemške lige.

Hamburg je dobil prvi dve tekmi v sezoni, a od takrat dodal le še dve zmagi. Po 19 krogih ima zgolj petnajst točk, le tri je pred zadnjeuvrščenim Kölnom in za pet zaostaja za varnim 15. mestom.



Hollerbach je danes s klubom sklenil pogodbo do konca sezone 2018/19, kar mu teoretično omogoča službo tudi, če bo klub izpadel v drugo ligo. Hamburg tega sicer še nikoli ni doživel, je pa bil v zadnjih letih že večkrat zelo blizu slovesu od elitne druščine, a se je dvakrat rešil v dodatnih kvalifikacijah.

Zdaj 48-letni nekdanji nogometaš Hamburga Hollerbach, igral je med letoma 1996 in 2004, je bil nazadnje trener drugoligaša Würzburga, a se je poslovil po koncu prejšnje sezone, ko je klub izpadel v tretjo ligo. Zdaj ga čaka zahtevna naloga reševanja kluba z dolgo tradicijo, ki je bil nekoč celo zmagovalec pokala Uefa (leta 1983), zadnjo lovoriko, nemški pokal, pa je osvojil tudi že precej oddaljenega leta 1987.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike