Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
4 20.01.2018 12:38:01

PREPROSTO NORO! Razkrita vsota, ki jo bo Manchester United namenil za Alexisa Sancheza!

Reuters
Kar zadeva navijače Manchester Uniteda, so bili ti zelo zadovoljni, ko so slišali, da bo na Old Trafford prišel Alexis Sanchez.

Toda težko je verjeti, da bo navdušenje ostalo na enaki ravni tudi po tem, ko so v javnost prišle denarne podrobnosti prestopa. Te so naravnost osupljive! To še toliko bolj velja ob dejstvu, da gre za nogometaša, ki bo letos dopolnil 30 let in ki bi čez nekaj mesecev postal prost igralec brez odškodnine!

Sploh glede na zadnji podatek bi morala biti njegova cena veliko bolj razumljiva, pa bo po informacijah, ki prihajajo z Otoka, njegov prihod rdeče vragi stal pravo malo bogastvo.


Sanchez naj bi z Unitedom podpisal štiriinpolletno pogodbo, v tem času pa bo Manchester zanj porabil dobrih 200 milijonov evrov, ali dobrih pet odstotkov klubskih prihodkov.

Pedantni Angleži, oziroma ljudje pri BBC 5 Live so tudi povedali, kako so prišli do te astronomske številke. Najprej je tu 35 milijonov evrov odškodnine, ki jo bo za igralca dobil Arsenal. Čilenec naj bi na Old Traffordu prejemal ogromnih 16 milijonov letne plače. Seveda je to neto prejemek, kar bo klub stalo dodatnih 30,5 milijona evrov na leto (skupaj skoraj 138 milijonov evrov). Ob tem bo Sanchez samo za podpis pogodbe prejel še dodatnih 22,5 milijona evrov. Ne smemo pa pozabiti niti provizije, ki jo bo za sklenitev posla prejel nogometašev zastopnik, in naj bi znašala okoli 11,5 milijona evrov.

Seštevek je naravnost neverjeten - 207 milijonov evrov -, skoraj nemogoče je reči, da je klub igralca dobil po znižani ceni. Je pa United s tem poslom Sancheza izpred nosu izmaknil mestnemu tekmecu Cityju, in tudi to naj bi nekaj štelo!

Članki iz rubrike