900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 20.01.2018 08:15:32

ZAJETNA ODŠKODNINA za prvega strelca PLTS: Miljan Škrbić ZAPUSTIL PRIPRAVE Krškega (video)

Martin Metelko
Že poleti je bilo veliko govora o tem, da bi Krčani lahko ostali brez Miljana Škrbića, toda takrat od tega ni bilo nič. Tokrat bi lahko bilo drugače.

Dvaindvajsetletni srbski napadalec je z enajstimi zadetki prvi strelec slovenskega prvenstva, vendar pa se zdi, da bo še v tem prestopnem roku zapustil deželo na sončni strani Alp. Lani poleti je imel kar nekaj snubcev, govorilo se je o Kaiserslauternu, Crveni zvezdi, zelo naj bi se zanj ogrela Olimpija, tudi o Mariboru se je nekaj namigovalo, a je na koncu ostalo samo pri govoricah.

Zdaj pa se stvari odvijajo nekoliko drugače. Na naslov posavskega prvoligaša je namreč prišlo nekaj ponudb. Ena, zelo konkretna, je prišla iz Danske. Če smo natančnejši, jo je poslal tamkajšnji drugoligaš Vejle BK, ki je po devetnajstih krogih vodilno moštvo tekmovanja.

Danci so za Škrbića pripravljeni odšteti kar 350 tisoč evrov. Mogoče se sliši veliko, če vemo, da gre 'samo' za člana druge lige. Toda pri Vejleju si to lahko privoščijo, k temu je precej prispeval Brazilec Dominic Vinicius, ki je na 16 tekmah zabil devet golov in pokazal dovolj, da je za kar 1,7 milijona evrov prestopil na Kitajsko h klubu Beijing Enterprises Group.

skrbic mm
Martin Metelko
To je bil rekordni znesek za Vejle, ki prej nikdar nobenega od svojih nogometašev ni prodal za večjo vsoto, tudi v drugi danski ligi nikdar poprej niso zabeležili tako donosnega posla. Vejlei je pred dnevi za dobrih 300 tisoč evrov na Kitajsko prodal še kitajskega branilca Xin Wanga, tako da ima tdovolj denarja za to, da si privošči Škrbića, ki pa ni ravno poceni.

Krčani naj bi za napadalca, ki je v njihovem dresu doslej odigral 30 prvenstvenih tekem in zabil 16 zadetkov (na treh pokalnih dvobojih je dodal še dva), zahtevali okrog 450 tisoč evrov, kar je 100 tisoč evrov več, kot je Vejle sprva ponudil za 22-letnega nekdanjega nogometaša OFK-ja iz Beograda. Bodo Danci zvišali svojo ponudbo in v svoje vrste pripeljali najboljšega strelca slovenske lige?

Lahko pa omenimo, da se za Škrbića zanima še neimenovani francoski klub, tako da je dogajanje okoli njegovega prestopa zelo pestro. Kot zanimivost lahko dodamo, da je srbski napadalec v četrtek zapustil priprave Krškega in se zaradi povsem osebnih razlogov odpravil domov v Crvenko. Danes tako ne bo nastopil v prijateljskem obračunu, ki ga bosta odigrala Krško in Dob, se bo pa jutri že spet pridružil soigralcem iz Krškega in z njimi - če ne bo morebiti že sklenjen dogovor z novim delodajalcem - v ponedeljek odpotoval na priprave v Umag.

Članki iz rubrike