Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 20.01.2018 11:05:21

Novinec v Mariboru Saša Ivković: Vsak začetek je TEŽEK, v mojem primeru pa je VELIKO ...

Drago Wernig - TAKA
Mariborski nogometaši bodo drugi teden priprav danes začinili z drugo prijateljsko tekmo.

Danes jim bo v Ljudskem vrtu nasproti stalo moštvo lendavske Nafte, trenutno drugouvrščene zasedbe drugoligaškega tekmovanja. Srečanje se bo začelo ob 15. uri.

Vnema je na visoki ravni, vreme pa je prav tako naklonjeno vijoličastim in jim omogoča izvadbo začrtanega programa. Poleg tega je za dobro voljo poskrbela tudi predstava, ki so jo varovanci trenerja Darka Milaniča prikazali na uvodni pripravljalni preizkušnji, v kateri so kar s 7:0 deklasirali drugoligaša iz Radomelj.

Na omenjenem srečanju sta se navijačem predstavila novinca, ki bosta poskrbela za večjo konkurenco v branilski vrsti. Kassim Doumbia je zasedel mesto v udarni zasedbi, Saša Ivković pa je odigral drugi polčas. In srbski branilec se je že po sedmih minutah svojega prvega nastopa v vijoličastem dresu vpisal med strelce. Poleg tega je z dobrim posredovanjem pred svojimi vrati tudi preprečil veselje gostov.

“Res je, da je šlo šele za prvo tekmo, a začetek je bil vsekakor spodbuden. Zabili smo sedem golov, ob priložnostih, ki smo si jih priigrali, bi lahko še kakšnega. Trener je bil zadovoljen z vmesnim testom in za uvodni del lahko rečemo, da gre po načrtih,” je za klubsko spletno stran povedal Ivković, in se dotaknil svojega zadetka: "Seveda sem vesel, da se mi je uspelo vpisati med strelce, toda najbolj pomembno je, da smo bili učinkoviti kot ekipa. Pri obrambni akciji sem spremljal situacijo in izbil žogo, tako da lahko rečem, da je premiera uspela tudi v tem pogledu. Upam, da bomo vsi skupaj nadaljevali, kot si želimo.”

sasa ivkovic dw
Drago Wernig - TAKA
Štiriindvajsetletni bivši nogometaš Partizana, ki je v Maribor sicer prišel iz Voždovca, prvi dnevi v novem okolju minevajo brez zapletov. "Vsak začetek je težek, v mojem primeru pa je veliko pomenilo spoznanje, da so me fantje in nasploh vsi v klubu odlično sprejeli. Lahko rečem, da mi je s tem olajšano prilagajanje na novo okolje. Treningi so zahtevni, a natančno odmerjeni. Privadil sem se na režim dela in se veselim novih izzivov. Hitro je bilo opazno, kar sem vedel že prej, da ima ekipa odlične posameznike. Zato ostaja edina misel trdo delo. Konkurenca za mesta v ekipi je velika, je pa konkurenca vedno dobrodošla in vsakega izmed nas pelje k napredku."

Članki iz rubrike