Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
12 15.10.2017 12:31:37

ŠOK iz lige NBA: Ali to pomeni konec poti za izkušenega Slovenca?

Profimedia
Beno Udrih je pet pred dvanajsto ostal brez mesta v ekipi.

Kot ponavadi je bil priznani ameriški novinar Adrian Wojnarowski tisti, ki je kot prvi lansiral novico v orbito svetovnega spleta. Woj, ki le redko ustreli mimo, je v zgodnjih nedeljskih urah po slovenskem času na socialnem omrežju zapisal, da so se Detroit Pistonsi zahvalili izkušenemu organizatorju igre, ki je v ligi NBA prebil kar 13 sezon, v tem času igral za osem različnih klubov, na začetku tega svojega ameriškega popotovanja pa s San Antonio Spursi osvojil tudi dva šampionska prstana. Najboljše številke je po drugi strani beležil v dresu Sacramento Kingsov (sezona 2010/11: 34.6 minute, 13.7 točke in 4.9 podaje na tekmo), v zadnjih letih pa so mu bile minute bolj skopo odmerjene, postal je stranski igralec oziroma »role player« kot temu pravijo onstran velike luže.

Odločitev Stana van Gundyja in Batov ni nepričakovana, prej nasprotno, nekaj podobnega je bilo moč sklepati že potem, ko na pripravljalnih tekmah ni stopil na parket, konkurenca na položaju organizatorja igre je bila namreč huda. Reggie Jackson, Ish Smith, Langston Galloway... Detroit bo v sezono krenil z le 14 igralci v postavi, petnajstega pa bodo v kratkem poiskali med prostimi igralci, med katerimi se je v soboto znašel tudi Udrih.

Ali to pomeni tudi konec kariere za 35-letnega Šempetrčana, bo seveda pokazal čas, Udrih se je v precej podobni situaciji znašel že pred letom dni, nekaj dni pred začetkom sezone 2016/17 so mu namreč vrata pokazali pri Miamiju, da bi ga nato poklical Detroit. Tudi v naslednjih dnevih in tednih bo mobilni telefon vseskozi na dosegu roke. Nekaterim ekipam bi izkušen organizator igre vsekakor prav prišel, v zadnjem času pa so se v Detroitu pojavile tudi govorice, da se Udrih spogleduje s trenerskim poklicem.

Članki iz rubrike