reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

jz
jz
0 14.10.2017 08:21:05

PREROŠKO! V novi sezoni bo LUKA DONČIĆ najmlajši MVP v zgodovini evrolige

Veliko, ogromno je bilo že napisanega o slovenski reprezentanci, ki je v Istanbulu osvojila zlato kolajno, o Igorju Kokoškovu, Dragiću, Dončiću in ostalih. Ali je sploh še kaj ostalo? Morda.

Tu je zgodba mladega srbskega trenerja, ki je bil gost na pripravah na Rogli. Srbski mediji so seveda veliko pisali o slovenskem košarkarskem čudežu, o »srbskih« Slovencih, toda zelo blizu, v drobovju slovenske reprezentance, so imeli Srbi res nekoga – mladega trenerja Lazarja Spasića.
»Imel sem priložnost spoznati Igorja Kokoškova, se od njega učiti in delati z njim. Moram reči, da v življenju nisem imel večje časti. Če sem iskren, pred tem nisem vedel veliko o Kokoškovu, toda že po prvem stiku so me prepričale njegove strokovne in človeške lastnosti. On je, o tem sem popolnoma prepričan, najbolj zaslužen za zlato kolajno in največji uspeh slovenske košarke.«


Toda Spasić je bil posebej navdušen nad ... »Luko Dončićem ... Ko ima nekdo 18 let, igra v Realu in je že zvezda evropske košarke, potem je jasno, o kakšnem igralcu govorim. Toda Luka je še boljši fant, kot je igralec. Zame ni presenečenje to, kar je pokazal na prvenstvu. On je fant, ki se igra košarko. Ob tem je izjemno tekmovalen, z ogromno željo po zmagi. On je hotel zmagati, če smo s sredine streljali na gol, metali proste mete, igrali karte ali videoigrice na playstationu ... Še nikoli nisem videl takega igralca. Luka je vodja v vsakem pogledu – po igri, talentu, obnašanju, odnosu, vzgoji ... Ob tem pa je Luka fant, ki pokaže veliko spoštovanje vsem okoli sebe. Menim, da bo v novi sezoni Luka najmlajši MVP v zgodovini evrolige,« je o Dončiću govoril v presežnikih.
VEČ V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN.

Članki iz rubrike