stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Ekipa Sn / ku
Ekipa Sn / ku
1 08.11.2023 09:55:11

Kdo je nova lepotica v izbrani vrsti Slovenije? Hana iskreno o vsem! "Ker sem novinka ..."

Martin Metelko
Za prvi cikel kvalifikacij za EP 2025 je selektor Georgios Dikaiulakos vpoklical tri novinke. Ob Lei Bartelme in Alini Žitek je debitantka na pripravah izbrane vrste tudi Hana Sambolić, 19-letna igralka Ilirije.

"Vpoklic mi ogromno pomeni. Bila sem zelo presenečena, hkrati tudi zelo vesela. Tu je zame vse novo, dala pa bom vse od sebe, da se bom dokazala trenerju in morda tudi dobila kakšno minuto na parketu ter bom lahko dokazala, da sem bila vpoklicana z razlogom," je z žarom v očeh razlagala ob svojem krstnem nastopu pred sedmo silo v članski izbrani vrsti.

Sama je bila presenečena, glede na svoje predstave v slovenski ligi, kjer je za Mojco Jelenc iz Cinkarne Celje druga najkoristnejša igralka, pa selektorjev vpoklic niti ni bil tako nepričakovan. Priznala je, da je po tihem tudi sama upala nanj. "To je tudi običajno. A vseeno sem bila pozitivno presenečena, ker je konkurenca velika, precej igralk je v tujini, sama pa sem vendarle v slovenski ligi. So pa igranje za člansko reprezentanco moje sanje," je znova poudarila, kako zelo vesela in ponosna je, da je lahko del članske zasedbe, čeprav za zdaj samo na pripravah. Mesto v ekipi si bo še treba izboriti. "Čuti se boj med nami igralkami, da dobimo svoje mesto. Borimo se, vsaka želi pokazati, zakaj je tukaj," je dejala Ljubljančanka, ki je že nekaj sezon nosilka igre Ilirije.

Tokrat je ena od petih punc, ki prihajajo iz slovenske lige, natančneje so tri iz Cinkarne Celje, Žitkova pa je njena soigralka v Iliriji. "Zame je odlično, ker igram v slovenski ligi. S tem, ko nas je nekaj tukaj, bo tudi naša liga napredovala. Tu igramo z izkušenimi igralkami in tako bomo lahko dvignile nivo slovenske lige," razmišlja Sambolićeva, ki pa ne skriva, da bi tudi sama rada v prihodnje za svojim priimkom imela zapisan klub iz tujine. "Mika me tujina, tako kot vse igralke. Od vsega začetka so bile moje sanje, da igram v tujini. Upam, da mi bo tudi reprezentančni vpoklic odprl kakšna vrata."

Pogrešam sestro dvojčico
Seveda so s premiernim vpoklicem v najboljšo reprezentanco prišle tudi nekatere s tem tradicionalno povezane stvari. "Ker sem novinka, imam nekaj dodatnih nalog: nosim led, opremo. (smeh) A to vse pride zraven s prvim vpoklicem, tega sem vajena iz mlajših kategorij," je tudi to sprejela z dobro voljo, zadovoljna, da je lahko del najboljše reprezentance. "Ker sem novinka v članski vrsti, je zame vse novo. So mi pa punce vse povedale in predstavile, hitro se uvajam. Med treniranjem taktike sem dobila že kar nekaj uporabnih nasvetov, a bomo videli med igro, ali sem si kaj zapomnila," se je zasmejala simpatična in zgovorna novinka v reprezentanci.



Ob priimku Sambolić smo sicer vajeni dveh imen, njena sestra dvojčica Sara prav tako igra za Ilirijo. Priznala je, da jo pogreša, saj sta močno navezani druga na drugo. "Iskreno, moja dvojčica Sara je tudi moja najboljša prijateljica. Rasli sva skupaj, igrava skupaj, skupaj sva v šoli. Trenutno jo pogrešam, imam pa poleg sebe same super punce, s katerimi smo se takoj ujele. Sestro pogrešam, a je tudi s temi puncami super," je dejala Hana Sambolić, ki se zaveda, da bo že samo s treningi te dni veliko odnesla. "Prav mi bodo prišle izkušnje starejših igralk, ki igrajo v boljših klubih. Sama igram v slovenski ligi, tu pa so nekatere, ki so ali so bile tudi v evroligi, kar je seveda precej višji nivo, tam so boljše igralke," je še povedala ena tistih, ki jih bomo v prihodnjih letih gledali v slovenskem dresu.

HANA SAMBOLIĆ
rojena: 31. 5. 2004
višina: 176 cm
pozicija: branilka
kariera: Ilirija (2020–?)

Značke: slovenija, sambolić

Članki iz rubrike