franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 07.11.2023 10:00:10

Izkušena Eva Lisec o svoji reprezentanci: Imamo pravi 'miks'

Martin Metelko
Slovenska ženska reprezentanca se v Ljubljani pripravlja na kvalifikacijski tekmi za EP, Eva Lisec bo ena od vodij v ekipi.

Ni posebej težko uganiti, da bo bodisi njej bodisi Tini Jakovina pripadel kapetanski trak, zdaj ko v reprezentanci zaradi poškodbe manjka Teja Oblak. "Navajeni smo že, da nismo v popolni postavi. Na evropskem prvenstvu smo bile brez Nike Barič, pa smo vseeno nekaj odigrale. Mislim, da bodo punce na njeni poziciji znale prevzeti odgovornost in odigrati tako, kot morajo. Ne gledamo na to, koga ni. Imamo novo, mlado ekipo, novo energijo, tudi to ni slaba stvar. Pripravljamo se na evropsko prvenstvo, želimo se uvrstiti nanj in videli bomo, kako nam bo šlo," je govorila včeraj pred dopoldanskim treningom. Da, mlada ekipa, nova energija ... Med 14 igralkami na pripravah so spet tri novinke, ki so to tudi za Liščevo. "Iskreno, punc ne poznam, nisem še igrala z njimi. A se ne bojim zanje. Morda še ne bodo odigrale dobro v tem ciklu in bo naslednji boljši, treba je iti korak za korakom. So pa vse naredile domačo nalogo in na prvem treningu že znale tisto, kar so morale, to je že ena pozitivna stvar," se je zasmejala ena najbolj izkušenih v reprezentanci.

Ko smo se nazadnje pogovarjali z njo, je bilo to po zadnji tekmi evropskega prvenstva v Ljubljani, takrat je imela solze v očeh. Bila je žalostna, ker je Slovenija s tremi porazi na prav toliko tekmah izpadla že po prvem delu, hkrati pa tudi ponosna na opravljeno in na to, kako je ekipa delovala in se skozi priprave in prvenstvo povezala. Kako se je bilo po dobrih štirih mesecih spet srečati s soigralkami, kako znova priti na reprezentančne priprave?


"Lepo je biti spet nazaj in spet igrati za Slovenijo. Vesela sem, da smo spet tukaj. Ko se spomnim na domače evropsko prvenstvo, me sicer še vedno boli. A zdaj smo spet tukaj, da naredimo nekaj novega. Mislim, da za nami prihaja veliko novih punc, ki so prihodnost slovenske košarke. Imamo pravi 'miks' z izkušenimi igralkami. Mislim, da je ta mešanica dobra in bi znala delovati," je optimistično dejala najboljša slovenska visoka košarkarica, ki je bila tudi na omenjenem domačem EuroBasketu ena ključnih igralk slovenske zasedbe. Ta je, spomnimo, na tekmah z Veliko Britanijo, Nemčijo in Francijo vsakič bila zraven dobre tri četrtine, nato pa padla.

"Z mojega vidika si lahko čestitamo za 37 minut na vsaki tekmi evropskega prvenstva, ki so bile vrhunske. Bile smo enakovredne, vsakič pa so nam zmanjkale tri minute, da bi zmagale na vseh tekmah in bi bila zgodba drugačna," je dejala in dodala, da zdaj filozofirati o prvenstvu nima več smisla. "Zmage in porazi se izmenjujejo, vedno se je treba pobrati in iti naprej. Iz slabih stvari se poskušaš nekaj naučiti, stvari nadgraditi in biti boljši."

Prav ima, ko govori o tem, da filozofiranje o preteklem nima smisla. Treba se je orientirati na to, kar prihaja. Na prejšnje prvenstvo so bile Slovenke zaradi gostiteljstva uvrščene neposredno, tokrat si bo nastop treba izboriti. "Zaradi tega ne čutimo nobenega pritiska. Če se bomo uvrstile na evropsko prvenstvo, bo super, če slučajno ne, bodo prišle nove priložnosti. Tu smo zato, da zmagujemo in se poskušamo uvrstiti na EP, kar je cilj, videli pa bomo, kaj bo," je še povedala že zelo izkušena 28-letnica.

Značke: slovenija, lisec

Članki iz rubrike