franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ue
ue
0 19.10.2023 16:57:03

Vroče vprašanje! Bo selektor zapustil stolček in prevzel evroligaša?

Profimedia
Francozi si ga želijo na svoji klopi.

"Brez skrbi, ne bom zapustil Nemčije," je v izjavi za nemški časnik Bild sporočil selektor nemške reprezentance Gordon Herbert. Izjavo je dal hitro po tem, ko so se začele pojavljati govorice, da si ga na svoji klopi želi Asvel. Francoski evroligaš je slabo začel sezono in naj bi razmišljal o menjavi TJ Parkerja s 64-letnim kanadskim strokovnjakom na klopi nemške izbrane vrste.


Herbertova izjava sicer ne razkrije, ali bi bil vseeno pripravljen prevzeti tudi Asvel, saj bi nenazadnje lahko hkrati vodil klub in reprezentanco. Trenutno imamo samo v evroligi tri trenerje, ki so hkrati tudi selektorji, to so Ergin Ataman, ki vodi Panathinaikos in je turški selektor, Luca Banchi, ki je na klopi Virtusa in Latvije ter Kazys Maksvytis, ki je selektor Litve in trener Žalgirisa. A, vseeno se jim Herbert zelo verjetno ne bo pridružil, saj naj bi Nemška zveza nasprotovala temu, da ima dvojno funkcijo.

Pod Herbertovim vodstvom je Nemčija na letošnjem mundialu na azijskih tleh v skupinskem delu najprej premagala Japonsko, Avstralijo in Finsko, v drugem delu Gruzijo in Slovenijo, v četrtfinalu Latvijo, v polfinalu ZDA, v velikem finalu pa še Srbijo. Herbert ima veljavno pogodbo z nemško zvezo do leta 2025, skupaj z Dennisom Schröderjem, Franzem Wagnerjem in drugimi svojimi izbranci pa tudi visokoleteče cilje na naslednjih dveh velikih tekmovanjih - poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024 in evropskem prvenstvu na Cipru, Finskem in Poljskem ter v Latviji 2025.

Članki iz rubrike