Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 27.09.2017 15:50:08

Talent, trdo delo!? NE! Željko Obradović ima povsem DRUGAČNO MNENJE o tem, zakaj je Dončić uspešen! Presenečeni boste!

alesfevzer.com
Legendarni trener Željko Obradović je ob gostovanju njegovega Fenerbahčeja v dvorani Stožice med drugim govoril tudi o prijatelji Igorju Kokoškovu in Luki Dončiću.

"Z Igorjem sva dobra prijatelja; je samosvoj, saj je izbral drugačno pot. Odločil se je za pot v ZDA in se tam uveljavil sam, ne da bi ga kdo 'porival' naprej. Odlično je delal že z Gruzijo, a tam ni imel kakovosti kot letos s Slovenijo, s katero je naredil ogromno stvar. Vse skupaj je izpadlo fenomenalno, zahvaljujoč njemu, igralcem in zvezi." Veliko ljudi se sprašuje, ali bo Kokoškov prvi evropski glavni trener v ligi NBA. "Zelo rad bi videl, da bi se to zgodilo, je pa zelo težko, da bi nekdo, ki ni iz ZDA, dobil priložnost. Razen Davida Blatta in Mika D'Antonia, ki sta se kot trenerja 'naredila' v Evropi, a sta Američana, ni na klop sedel še noben Evropejec. To je zaprt krog. Verjamem, da je veliko trenerjev, ki bi bili lahko prvi trenerji v ligi NBA. Eden od njih je gotovo Igor Kokoškov."

O Luki Dončiću je bilo povedanega že veliko, Obradovićevega mnenja pa še nismo slišali: "Že zdaj je pravi igralec, v nasprotju z drugimi mladimi igralci misli s svojo glavo in zna sam sprejemati odločitve. Zato tudi je tak igralec." Naslednje leto bo najbrž že odšel v ligo NBA, Obradović pa mu ne namerava dajati nasvetov, ali je pravi čas za to. "Saj pravim, da je fant, ki misli s svojo glavo. Prepričan sem, da bo naredil tisto, kar je najbolje zanj, in ne potrebuje mojih nasvetov. Ne posluša nikogar in to je najbolje. Vsi igralci, ki poslušajo sebe in vedo, kaj je najbolje zanje, so pravi."

Članki iz rubrike