stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 27.09.2017 11:40:30

BRUTALNO SIJAJNO! Poglejte kako je zvezdnik Chicago Bullsov "zažgal" Donalda Trumpa

vszi
Športni svet onstran Atlantika se je združil v kljubovanju ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, izjava dneva, tedna, meseca pa pripada zvezdniku Chicago Bullsov.

Da sevniški zet nima prav veliko pristašev v ligi NBA je že dolgo znano, prvaki iz Golden Statea tako ne bodo obiskali Bele hiše. »Obisk Bele hiše predstavlja veliko čast za šampionsko ekipo. Stephen Curry okleva in zato umikam povabilo,« se je Trump pred dnevi kot kakšna užaljena nevesta odzval na govorice, da se posamezni košarkarji Golden Statea še odločajo, ali iti ali ne iti na sicer tradicionalni sprejem prvakov na 1600 Pennsylvania Avenue.

Na odgovor športnikov ni bilo potrebno prav dolgo čakati. »Bum«, klošar, ga je poimenoval LeBron James in dodal, da obisk Bele hiše ni več čast, odkar v njej prebiva on. »Predsednik, čigar že samo ime ustvarja delitev in jezo, katerega besede navdihujejo nesoglasje in sovraštvo, nikakor ne more »Amerike znova narediti velike«,« je zapisal Kobe Bryant. »Zakaj ste ob vsem, kar se dogaja v naši državi, osredotočeni na to, kdo kleči in kdo obiskuje Belo hišo??? Močno dvomim, da ga je dovolj v hlačah, da bi kateremukoli izmed teh igralcev v obraz dejal pasji sin ...« je dodal Chris Paul.

Vse več je tistih, ki so se pridružili gibanju, ki ga je pred poldrugim letom začel Colin Kaepernick, in upognili koleno. Včeraj je med drugim pokleknil veliki Bill Russell, njegovo dejanje pa ima še dodatno, posebno težo. Ne zgolj zato, ker je govora o legendi košarke in najtrofejnejšemu NBA-igralcu vseh časov, ampak tudi ali predvsem zato, ker je govora o možaku, ki je skupaj z Martinom Luthrom Kingom leta 1963 korakal v Washington, štiri leta kasneje pa stal ob Muhammadu Aliju, ko se je ta uprl vpoklicu v vojsko in sodelovanju v vietnamski vojni. Pravzaprav včerajšnja slika pove vse. Enajstkratni prvak lige NBA se je spustil na koleno, pri tem pa mu okoli vratu binglja predsedniška medalja svobode, najvišje ameriško civilno odlikovanje. Prizor, ki pove več kot tisoč besed. Ali tvitov.

Morda še najbolj originalen pa je bil bržkone center Chicaga Robin Lopez. "Brez skrbi, Warriorsi, čez nekaj mesecev Donald Trump najbrž tudi sam ne bo sme obiskati Bele hiše."

Članki iz rubrike