mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 18.08.2017 09:15:40

Izrael in Turčija nova testa za slovenske košarkarje

www.alesfevzer.com
Slovenske košarkarje danes in jutri čakata dve novi preizkušnji na poti do evropskega prvenstva. V Tel Avivu bodo nastopili na prijateljskem turnirju in se danes ob 15. uri pomerili z Izraelom, v soboto ob 19.00 pa s Turčijo.

Za izbrance selektorja Igorja Kokoškova bosta naslednji dve tekmi dober pokazatelj trenutne pripravljenosti oziroma pričakovanj na evropskem prvenstvu, ki se bo v Helsinkih začelo 31. avgusta. Izrael letos še ni izgubil; premagal je Finsko, Rusijo in dvakrat Veliko Britanijo, Turčija s širokim naborom igralcev in zaključnim delom eurobasketa na domačih tleh pa sodi med favorite za najvišja mesta.

"V tem trenutku se ukvarjamo zgolj s svojo igro v obrambi in napadu. Na dosedanjih tekmah se je pokazalo nekaj pomanjkljivosti, ki jih želimo odpraviti že na obračunu z Izraelom, ki je izkušena in kvalitetna ekipa z dokaj netipično košarko. Zelo pomembno bo, kako bomo reagirali na takšen način igre, saj nas na evropskem prvenstvu čakajo tekme z ekipami s podobnim igralnim sistemom," pravi pomočnik selektorja Aleksander Sekulić.


Selektor Kokoškov ima v Tel Avivu na voljo štirinajst košarkarjev - dvema se bo moral odpovedati še pred odhodom na Finsko, malo verjetno pa je, da bo danes ali jutri priložnost dobil Vlatko Čančar, ki še ni popolnoma okreval po poškodbi gležnja.

Turnir v Izraelu bo predzadnji test za slovenske igralce. Prihodnji teden, 24. avgusta, jih v Stožicah čaka le še ena prijateljska tekma s Hrvaško.

Slovenija bo na evropskem prvenstvu nastopila v skupini s Poljsko, Finsko, Grčijo, Islandijo in Francijo.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike