Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.08.2017 20:19:46

Na Randolphovem debiju nekaj novega tudi za Dončića

alesfevzer.com
Slovenija je premagala Ukrajino s 78:67, Luka Dončić pa prvič v teh pripravah ni bil najboljši strelec čete Igorja Kokoškova.

* Športna dvorana Marino Cvetković, gledalcev 400, sodniki: Dožai, Vovk, Jurčević (vsi Hrvaška).
* Slovenija: Randolph 9 (5:7), Dragić 5, Nikolić 6, Prepelič 10 (3:4), Murić 13, Blažič 14 (2:2), Kosi 3 (1:1), Dimec 10 (6:7), Dončić 8 (4:5).
* Ukrajina: Pustozvonov 8, Lukašov 9 (2:2), Lipovji 5, Kornijenko 3 (1:4), Bobrov 8 (0:2), Zajcev 8 (3:3), Kravcov 5 (1:2), Pustovji 13 (1:5), Mišula 8 (2:2).
* Prosti meti: Slovenija 21:28, Ukrajina 10:20.
* Met za dve točki: Slovenija 15:36, Ukrajina 21:41.
* Met za tri točke: Slovenija 9:34 (Murić 3, Blažič 2, Nikolić 2, Prepelič, Dragić), Ukrajina 5:24 (Mišula 2, Lipovji, Lukašov, Zajcev).
* Skoki: Slovenija 45 (32 + 13), Ukrajina 48 (36 + 12).
* Osebne napake: Slovenija 21, Ukrajina 27.
* Pet osebnih: Kornijenko (10.).

Slovenska košarkarska reprezentanca se je vrnila v zmagovalni ritem. Potem ko je v soboto morala priznati premoč izbrani vrsti Hrvaške, je v drugem nastopu na pripravljalnem turnirju v Opatiji premagala Ukrajino z 78:67.

Za izbrance selektorja Igorja Kokoškova je bila to peta od osmih prijateljskih tekem v pripravah za evropsko prvenstvo, ki se bo v Helsinkih začelo 31. avgusta. Naslednji dve jih čakata v petek in soboto v Izraelu proti domači reprezentanci ter Turčiji, zadnja odprta za javnost pa bo povratni obračun s Hrvaško 24. avgusta v Stožicah.

Slovenija je nastopila z dvanajstimi igralci; Saša Zagorac je manjkal zaradi bolečin v hrbtu, Žan Mark Šiško je zbolel, Vlatko Čančar pa še okreva po zvinu gležnja na turnirju v Mariboru.

Za razliko od sobotne prave prvenstvene tekme s Hrvaško je imel obračun z Ukrajino precej manj tekmovalnega žara. Slovenskim fantom se je delno poznala utrujenost, tudi tekmec ni bil razlog za visoko motivacijo, hkrati pa je selektor Kokoškov nekoliko večjo minutažo namenil igralcem, ki na preteklih tekmah niso dobili veliko priložnosti.

Slovenija je vodila vseh štirideset minut, v drugi četrtini že s 16 točkami naskoka, ob menjavah in nekaj kriznih minutah v zaključku prvega polčasa pa je razlika ob odmoru skopnela na 38:31. Tudi v nadaljevanju je bila igra Slovenije nepovezana, čustveno prazna ter brez prave agresivnosti v obrambi in pod obročema, tako da so Ukrajinci zlahka držali priključek (70:65). Šele v zadnjih petih minutah so Luka Dončić in soigralci naredili razliko, ki jim je vsaj na papirju prinesla prepričljivo zmago.

Najboljši strelec Slovenije, ki je še enkrat več izgubila skok in vrgla kar 34 trojk, Luka Dončić je tokrat dosegel 8 točk (8 skokov, 4 podaje) in zadel le dva meta iz igre (2:10). Goran Dragić (5 točk) v drugem polčasu sploh ni stopil na parket, dvomestne številke pa so imeli Jaka Blažič (14 točk, 5 skokov), Edo Murić (13 točk, 6 skokov) ter Klemen Prepelič in Žiga Dimec, ki sta dosegla po deset točk.

Izjave po tekmi

* Rado Trifunović, pomočnik trenerja: "Včeraj smo imeli težko tekmo pred polno dvorano, ki je igralce izčrpala tako fizično kot čustveno. Hkrati smo imeli na drugi strani reprezentanco, ki je bila sveža, saj je bila to zanjo prva tekma po petih dneh. Naša igra ni bila bleščeča, a če ekipa zmaga s slabo igro, pomeni, da je dobra ekipa."

* Jaka Blažič: "Napredujemo korak po korak in to se vidi iz tekmo v tekmo. Zdaj smo močnejši še za Randolpha, ki se je vrnil s poroke v ZDA, tako da bo šla naša krivulja le še navzgor. Te uvodne tekme nam služijo za analizo in nam pokažejo, kaj moramo še popraviti, da bomo na evropskem prvenstvu v optimalni formi."

* Klemen Prepelič: "Dobro smo začeli in imeli prednost skozi celo tekmo, a poznalo se je, da nismo imeli prave energije, saj nas je včerajšnja tekma proti Hrvaški čustveno izpraznila. Zmagam se ne gleda v zobe, glavno je, da smo vsi ostali zdravi in da skupaj nadaljujemo priprave."

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike