tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 18.08.2017 08:59:29

Mlade Slovenke uspešno začele evropsko prvenstvo, a v skupini se dogaja NESMISEL vseh nesmislov

vszi
Mlade košarkarice so začele svoje nastope na evropskem prvenstvu.

Toda naj vas to ne zavede, ker je prvenstvo do 16. leta starosti v diviziji B očitno sestavljeno po principu, da se lahko tekmovanja udeležijo vse preostale reprezentance. Zato je že sistem tekmovanja v skupinskem delu malce čuden, saj dekleta tekmujejo v dveh skupinah po pet in v dveh po šest reprezentanc.

Največji 'šov' pa se bo očitno dogajal v slovenski skupini, kjer nastopajo še Ukrajinke, Makedonke, Irke ter Belgijke in Moldavke. Slovenke so suvereno s 70:50 ugnale Irke, in po zaslugi Burgarjeve (18 točk) in Debeljakove (11 točk) prišle do ugodnega položaja.

No, daleč pred Slovenijo pa je v smislu koš razlike Belgija, ki se je pomerila z Moldavijo. Očitno so slednje tako nebogljene, da utegnemo na prvenstvu videti kar nekaj rekordov. Belgijke so sicer ene izmed favoritinj, da se prebijejo v A divizijo, ob tem pa so uboge Moldavke premagale s kar 132:13. Da, prav ste prebrali. Moldavke denimo v tretji četrtini sploh niso dale koša, medtem ko so favoritinje skupine B dosegle 33 točk. 

Slovenke se bodo z Moldavkami pomerile 22. avgusta, še prej pa jih danes čaka obračun z Makedonkami, dan kasneje z Ukrajinkami, potem pa po dnevu premora še dvoboj z Belgijkami 21. avgusta. Le prvi dve reprezentanci se uvrstita v četrtfinale, tretje in četrtouvrščeni reprezentanci pa bosta igrali za mesta med 9 in 16, ostale ekipe pa do 22. mesta.

Članki iz rubrike