favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
1 16.08.2017 15:53:20

GLEJTE IN JIH OBČUDUJTE! Politiki, bi se lahko učili od njih. Srbske in hrvaške igralke v objemu (video)

Da, šport je veliko več kot si marsikdo misli. Šport ljudi združuje, tudi tiste, za katere mislite, da si ne bodo nikoli segli v roke.

Na dan, ko sta Srbija in Hrvaška obeležili 22-letnico vojaške akcije "Oluja" (eni s komemoracijo in spominom na padle in ranjene, drugi pa so slavili dan zmage), je žreb na evropskem prvenstvu do 18 let za dekleta, ki je bil v madžarskem Sofronu, odločil, da se srečata reprezentanci Srbije in Hrvaške (zmagale so Srbkinje z 82:22). Na tribunah male dvorane v Soforonu je med tekmo odmevalo: 'Oluja, Oluja...!', pa čeprav dekleta, ki so bila na igrišču takrat, ko je bila "Oluja" (1995), niso bile niti rojene. Sedem dni kasneje so srbska dekleta naredile pravi čudež, ko so v polfinalu premagale branilke naslova Francozinje (potem so v finalu izgubile proti Belgiji s 53:55). No, po polfinalni zmagi so jih pred hotelom pričakale hrvaške košarkarice (na koncu so osvojile deveto mesto) in mlade Srbkinje in Hrvatice so skupaj zapele priljubljeno pesem Colonie "Svet ljubi zmagovalce", ki jo pojejo mladi tako v Zagrebu kot v Beogradu.

hrvaska srbija2

Izjemna mlada dekleta so pela in se objemala in poslala politikom z obeh strani reke Save glasno in jasno sporočilo - svet in človeštvo lahko obstaneta le, če bomo med seboj prijatelji in če bo sosed stisnil roko sosedu. Res klobuk dol mladim dekletom, katere si morajo vzeti vsi za vzor.

Značke: srbija, hrvaška

Članki iz rubrike