kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 16.08.2017 12:18:06

Ilievski se vrača v Ljubljano!

arhiv Ekipe
Nekdanji ljubljenec ljubljanskega občinstva Vlado Ilievski se vrača v slovensko prestolnico.

Lahko bi zapisali, da ni prav dolgo zdržal brez košarke. Slovenski zet je sredi junija oznanil, da končuje bogato igralsko kariero, da je bil Rabotnički zadnja postaja v karieri, v kateri je med drugim nosil drese nekaterih evropskih košarkarskih velikanov (Barelona, Lottomatica Rim, Montepaschi Siena, Tau Ceramica...), v treh različnih obdobjih pa je bil tudi član Uniona Olimpije. Lahko bi celo zapisali, da je Ljubljana (p)ostala njegov drugi dom.

Danes 37-letni Makedonec se zdaj vrača v slovensko prestolnico in na košarkarska igrišča, a tokrat ne v zmajevo gnezdo, temveč v vrste mestnega tekmeca Ilirije. A... "Ne gre za vrnitev v igralske vode, dogovorili smo se, da se pridružim treningom in z nasveti pomagam mladim igralcem. V klubu imam nekaj dobrih prijateljev in znancev, zame pa je to tudi dobrodošla priložnost, saj bi se težko kar čez noč poslovil od košarke. Dolgo sem bil v pogonu, to pa je lepa priložnost, da ne preneham kar iznenada, ampak da ostanem v ritmu. Nismo se dogovorili o podrobnostih, ponavljam pa, da ne gre za vrnitev na parkete, ampak le za neke vrste vlogo mentorja, denimo rojaku Bubi Mladenovskemu, ki se je poleti pridružil Iliriji," je v pogovoru za makedonsko Ekipo dejal Ilievski.

Organizator igre je tako postal mentor, vseeno pa vsaj priprta pušča tudi vrata za morebitno vrnitev v tekmovalno košarko. Morda celo v dresu Ilirije.

Članki iz rubrike