stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

hu
hu
0 30.11.2023 08:34:22

Kopitar in holivudski uvod v tekmo: Slovenec, Ovečkin in filmski zvezdnik nasmejali javnost! (video)

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so tokrat v prvenstvu NHL na domačem ledu gostili Washington Capitals. Prestolniki so slavili zmago z 2:1. Kopitar je ostal brez točke; čeprav je v zadnji tretjini zadel za izenačenje, so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Uvodni met na tekmi je pripadel filmskemu zvezdniku Sethu Rognu, ki se je postavil pred kapetana obeh zasedb Anžeta Kopitarja in Aleksandra Ovečkina. Kralji so tekmo sicer dobro začeli, saj so v uvodni tretjini povedli prek Arthurja Kaliyeva. To pa je bil tudi edini domači zadetek na tekmi.

Že v prvi tretjini so gosti izenačili, ko je zadel Anthony Mantha, v drugi tretjini pa je za prestolnike zadel še Connor McMichael. Oba sta dosegla po gol in podajo.

Tretja je kljub iskanju kraljev poti do izenačenja minila brez golov. Ko se je že zdelo, da so gostitelji prek Kopitarja dosegli zadetek za izenačenje 8:30 minute pred koncem tekme, je bil Washington uspešen pri izzivu in sodniki so Los Angelesu dosodili prepovedan položaj.

Naslednja tekma kralje čaka v nedeljo, ko bodo doma gostili Colorado Avalanche.



Los Angeles je tako po petih zaporednih zmagah doživel prvi poraz. Kralji so ta čas na četrtem mestu zahodne konference, po 20 tekmah so zbrali 29 točk.

Na derbiju kroga so Detroit Red Wings po treh zaporednih zmagah doživeli poraz, ko so klonili na gostovanju v Madison Square Gardnu v New Yorku. Domači rangerji so slavili s 3:2. Odločilni zadetek za domače je v tretji tretjini dosegel Jimmy Vesey.

"Imamo odlično ekipo in zmaga naredi vse malo boljše," je dejal Vesey: "Zabavno je priti na drsališče. Z našo ekipo se počutimo udobno vsak večer na ledu."

K'Andre Miller je dosegel gol in podajo, zadel je tudi Artjom Panarin, Alexis Lafreniere pa je k zmagi prispeval dve podaji. Vratar Igor Šesterkin je tekmo končal s 26 obrambami.

Značke: kopitar, los-angeles

Članki iz rubrike