stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 19.11.2023 11:59:12

Kralji Anžeta Kopitarja visoko odpravili St. Louis, Slovenca le še podaja loči od rekorda!

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL pred svojimi gledalci visoko premagali St. Louis Blues, bilo je 5:1. Slovenski kapetan kraljev Anže Kopitar je imel v 17 minutah in 21 sekundah na ledu v statistiki točko za eno asistenco.

Kopitar je tako prišel do 756. podaje v NHL in sedaj le še za eno asistenco zaostaja za klubskim rekordom Marcela Dionneja.

Kralji so izvrstno začeli tekmo, že po dveh minutah in 25 sekundah je prvi gol zadel Quinton Byfield, podajalec je bil Kopitar. Sledili so še trije goli v uvodni tretjini, najprej je bil uspešen Blake Lizotte, nato Adrian Kempe, ki je na tekmi dosegel še podajo, ter za 4:0 Pierre-Luc Dubois.

V drugi tretjini je edini gol zabil Kevin Fiala za 5:0, dobre štiri minute pred koncem je Jake Neighbours za končni izid edini premagal vratarja domačih Cama Talbota (29 obramb). Los Angeles je po deseti zmagi na 16 tekmah sezone peti v celotni ligi.

Kopitarjev soigralec Pierre-Luc Dubois je bil zelo zadovoljen, kako se je razpletla tekma: "Srečo imam, da sem nocoj lahko igral, sem zelo vesel, da sem zmagal tukaj. Mislim, da so nocoj vsi igrali dobro."

Kralji so v razvrstitvi pacifiške skupine na tretjem mestu. Branilci naslova Vegas Golden Knights vodijo z 28 točkami, hokejisti Vancouver Canucks, ki so doživeli poraz s 3:4 proti Seattle Kraken, so drugi s 25 točkami, Los Angeles je tretji s 23 točkami.

Tudi zlati vitezi iz Las Vegasa so hokejski večer onstran Atlantika končali s porazom. Boljši od zlatih vitezov so bili igralci zasedbe Philadelphia Flyers, ki so slavili po podaljšku s 4:3.


Tudi tekma Ottawa Senators - Minnesota Wild se ni končala po prvih 60 minutah. Hokejisti domače Ottawe so bili boljši z 2:1 po kazenskih strelih.

Domačo zmago so vpisali člani zasedbe Nashville Predators, ki so slavili s 4:2 proti Chicago Blackhawks.

Prvaki iz leta 2021 Tampa Bay Lightning so s 6:4 na domačem ledu ugnali Edmonton Oilers. Domača zmaga je pripadla tudi hokejistom Boston Bruins, ki so s 5:2 premagali Montreal Canadiens.

Na domačem ledu so se izkazali tudi člani Carolina Hurricanes, ki so bili s 4:2 boljši od Pittsburgh Penguins.

Hokejisti Calgary Flames so na domačem ledu izgubili proti New York Islanders. Ti so bili s 5:4 boljši po kazenskih strelih.

Derbi New Jersey Devils - New York Rangers je pripadel slednjim. Randžerji, ki vodijo v razvrstitvi metropolitanske skupine, so slavili s 5:3. Zmagala je tudi ekipa Winnipeg Jets. Na domačem ledu so ugnali Arizona Coyotes s 5:2.

Hokejisti iz prestolnice Washington Capitals so bili s 4:3 boljši od Columbus Blue Jackets. Dallas Stars pa na domačem ledu niso bili kos lanskim prvakom iz Denverja Colorado Avalanche. Ti so zmagali z izidom 6:3. Dallas s 23 točkami ohranja mesto vodilnega v razvrstitvi centralne skupine. Colorado na drugem mestu zaostaja zgolj točko.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike