stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 21.11.2023 09:53:20

Tu je zadetek! Kralji do nove zmage, Kopitar zadel po sijajni akciji in lepi podaji Byfielda (video)

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so v severnoameriškem prvenstvu NHL v gosteh slavili novo zmago. Kralji so s 4:1 premagali Arizona Coyotes, med strelce pa se je pri zadetku za prednost gostov 2:0 vpisal tudi Kopitar. To je bil njegov deveti gol v sezoni, skupno ima z osmimi podajami 17 točk.

Junak večera pri kraljih je bil Trevor Moore, ki je zadel dvakrat, poleg Kopitarja, ki je spretno izkoristil podajo Quintona Byfielda, pa se je med strelce vpisal še Phillip Danault.

Izkušeni kapetan kraljev iz Slovenije je z devetim golom v sezoni točkovni niz podaljšal na tri tekme. Ljubitelji športne statistike bodo navdušeni nad še enim podatkom, do katerega so se dokopali analitiki lige NHL.

Z golom je Kopitar na tekmah proti kojotom zbral 100 točk v karieri, upoštevajoč 95 točk v rednem delu sezon in pet v končnici. Po poročanju NHL je Kopitar postal četrti aktivni drsalec z vsaj sto točkami, ki jih je dosegel zgolj proti eni ekipi v redni sezoni in končnici. V tej statistični kategoriji se je pridružil Sidneyju Crosbyju, Aleksu Ovečkinu in Jevgeniju Malkinu.

Vratar kalifornijskega moštva Pheonix Copley je zbral 30 obramb in pomagal kraljem do že osme zaporedne zmage v gosteh to sezono.

Kralji so za zdaj izenačeni in imajo tretji najdaljši uvodni gostujoči niz v zgodovini; Buffalo je rekorder z desetimi zaporednimi zmagami v gosteh v sezoni 2006/07.

Edini gol za domačo ekipo je dosegel Lawson Crouse, vratar Connor Ingram pa je za kojote zaustavil 21 strelov.

Naslednja tekma kralje čaka v petek, ko bodo gostovali še pri mestnih tekmecih Anaheim Ducks.



Trener kraljev Todd McLellan je bil navdušen: "Prvič, zmagali smo, zato očitno odhajamo resnično srečni. Drugič, to, kolikokrat smo kot ekipa ubranili številčno premoč tekmeca, je igralo res veliko vlogo pri zmagi. Očitno nismo želeli šestkrat izgubiti, ko so imeli moštveno premoč na ledu. Mislim, da je tudi Copley odigral veliko vlogo v naši igri."

"Smo izkušena ekipa, nimamo veliko novincev," je še dejal trener Los Angelesa: "Že dolgo smo skupaj. Razumemo, kakšna je naša struktura. Vse te stvari so zelo pomembne, ko igramo v gosteh."

V tednu pred tradicionalnim ameriškim praznikom zahvalnim dnevom so stopili na led še drugi člani pacifiške skupine.

Hokejisti Edmonton Oilers so v gosteh pri Florida Panthers doživeli poraz s 3:5. Zasedba Seattle Kraken na svojem ledu ni bila kos Calgary Flames, ki so slavili po podaljšku s 4:3. Zasedbo Vancouver Canucks po zmagi na domačem ledu proti San Jose Sharks s 3:1 le še točka loči od vrha pacifiške skupine.

Zlati vitezi iz Las Vegasa, branilci naslova, so na vrhu skupine z 28 točkami, Vancouver jih ima 27, Kopitarjevi kralji so tretji s 25 točkami.

Nashville Predators so doma s 4:3 premagali Colorado Avalanche. Prvaki lige NHL iz leta 2021 Tampa Bay Lightning so po podaljšku ugnali Boston Bruins s 5:4. Vratar Bostona Jeremy Swayman se je nagaral, ubranil je kar 41 strelov Floridčanov.

V derbiju vodilnih ekip centralne in metropolitanske skupine so slavili hokejisti Dallas Stars, ki so goste iz New Yorka Rangers premagali s 6:3.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike