stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 26.11.2023 08:00:10

Kopitar s kralji do pete zaporedne zmage v ligi NHL

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings nadaljujejo zmagoviti niz v severnoameriški ligi NHL. Za peto zmago v nizu in 13. v sezoni so na domačem ledu premagali Montreal Canadiens s 4:0. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je na ledu prebil dobrih 18 minut, se pri zmagi ni vpisal med strelce ali podajalce.

Kralji iz mesta angelov so se z novo zmago prebili na drugo mesto zahodne konference. Z 29 točkami zaostajajo za prvaki Vegas Golden Knights, ki imajo 30 točk, a je Kopitarjevo moštvo odigralo dve tekmi manj. Vegas je v preteklem večeru doma izgubil proti Arizona Coyotes z 0:2.

Pri tokratnem uspehu Los Angelesa je bila v ospredju izjemna obramba, ki je gostom iz Montreala uspešno zapirala pot do gola. V golu pa je Phoenix Copley vseh 18 poskusov gostov in tako tretjič v karieri zaklenil svoja vrata.

Gostje so v prvi tretjini prišli zgolj do enega strela. Na drugi strani je domačine po več napadalnih akcijah v vodstvo v 16. minuti povedel Carl Grundstrom, ki je z močnim strelom zadel z vrha desnega kroga.



Los Angeles je vodstvo nato povišal v drugi tretjini, ko je v 30. minuti prvi od dveh zadetkov na tekmi dosegel Trevor Moore. Tako kot pri prvem je bil znova pri pripravi akcije vpleten Pierre-Luc Dubois.

V zadnji tretjini sta končni izid z goli za domačine v 44. in 54. minuti postavila Trevor Lewis in Moore.

Kralji in Kopitar bodo zdaj imeli nekaj dni počitka, naslednja tekma jih namreč čaka v noči s srede na četrtek, ko bodo gostili Washington Capitals z zvezdnikom Aleksom Ovečkinom na čelu.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike