stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

zu
zu
0 06.03.2024 06:47:37

Si bo Peter Prevc zaradi izjemnih rezultatov premislil glede konca kariere? To je njegov odgovor ...

Profimedia
Po tem, ko je sporočil, da se bo upokojil, Peter Prevc niza izjemne rezultate.

Smučarski skakalci se odpravljajo na zadnji del sezone, v katerem jih sprva čaka norveška turneja, nato pa finale v domači Planici. V ekipo za svetovni pokal se po poškodbi kolena vrača Anže Lanišek, po krajšem počitku tudi Timi Zajc, standardna člana sta Lovro Kos in Domen Prevc, zadnji nastopi na Norveškem pa čakajo kapetana Petra Prevca.

V slovenskem taboru imajo veliko razlogov za optimizem, saj so v zadnjih tednih nizali odlične dosežke. Med zmagovalce svetovnega pokala so se ob Lanišku, ki je zmagal na postojanki novoletne turneje v Garmischu, vpisali še Timi Zajc, Lovro Kos in Domen Prevc, zgolj malo je do najvišje stopničke na zadnjih tekmah zmanjkalo Petru Prevcu, ki je na zadnji tekmi v Lahtiju zasedel drugo mesto.



Kljub nizanju izjemnih dosežkov v zadnjem obdobju kapetan reprezentance vztraja, da si o koncu kariere ne bo premislil. Kot je dejal na novinarski konferenci, ne poznam točnega razloga, zakaj v zadnjem obdobju, pravzaprav odkar je naznanil slovo od skokov, tako dobro tekmuje.

"Ne poznam točnega razloga za trenutne skoke, res pa si morda nalagam manj bremena kot v sezonah prej, hkrati pa se zavedam, da nimam več veliko priložnosti za vrhunske rezultate. Drži pa, da si ne bom premislil, po sezoni bo konec moje kariere. Tudi če bi imel na sebi rumeno majico, bi jo končal," je dejal Peter Prevc.

Članki iz rubrike