stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 05.03.2024 18:35:15

Spektakel zagotovljen, žuri do jutranjih ur

Kljub odpovedi sobotnega veleslaloma, ko bo namesto tega na sporedu slalom, bodo ostale vse zabavne aktivnosti.

Vstopnice, kupljene za sobotni veleslalom 63. Pokala Vitranc, bodo veljale za soboto tudi po odpovedi veleslaloma. Obiskovalci, ki bodo prišli v Kranjsko Goro, si bodo namesto veleslaloma ogledali slalom, so danes sporočili organizatorji tekmovanja.

Prav tako se bo v soboto v Kranjski Gori odvil celoten spremljevalni program, tako nastop Ansambla Saša Avsenika med obema vožnjama v ciljni areni v Podkorenu kot tudi "največji slovenski apres ski" z začetkom ob 16. uri v središču Kranjske Gore s podelitvijo pokalov najboljšim na slalomski tekmi.

Zaradi odpovedi nedeljskega tekmovanja vse vstopnice za stojišča in tribuno, ki so bile kupljene za ogled nedeljskega tekmovalnega dogajanja, veljajo tudi za ogled sobotne tekme.

Če si kupci vstopnic, ki so kupili vstopnice za ogled tekmovanja v nedeljo, 10. marca, ne bi mogli ogledati tekmovanja dan prej, v soboto, 9. marca, lahko na prodajnih mestih Eventim in Petrol, torej tam, kjer so vstopnico kupili, zahtevajo vračilo denarja, so zagotovili organizatorji Pokala Vitranc.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je skupaj z organizatorji Pokala Vitranc sprejela odločitev, da kranjskogorski smučarski praznik tokrat ne bo dvodnevni, ampak bo skrčen zgolj na soboto, ko bo na sporedu slalomska tekma za svetovni pokal v alpskem smučanju.

Na podlagi videnega na progi in nič kaj obetavne vremenske napovedi so sprejeli odločitev, da se sobotni veleslalom odpove, namesto njega pa v soboto izpelje slalomska tekma. V nedeljo v Kranjski Gori tako ne bo tekme za svetovni pokal.

"Zunanje temperature ter s tem povezane možnosti za pripravo proge, ki bi omogočale pripravo tekmovalne proge po standardih za moške tekme svetovnega pokala in s tem varno tekmovanje, poleg tega pa tudi zelo neugodna vremenska napoved za nedeljo, so botrovale odločitvi, da se veleslalomske tekme ne izvede, namesto nje pa se v soboto izvede slalom," je odločitev pospremil z besedami predsednik OK Pokal Vitranc Gregor Benedik.

Članki iz rubrike