Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 09.08.2017 21:30:37

V Portorožu izpadli vsi slovenski igralci

tzs
Prvič v petletni zgodovini challengerja v Portorožu ni slovenskega tenisača med osmimi najboljšimi. V drugem krogu se je poslovil prvi nosilec Blaž Kavčič, Grega Žemlja pa je s porazom proti Srbu Filipu Krajinoviću končal športno pot. Med gledalce pa se je preselil tudi 18-letni Ptujčan Sven Lah.

Vseeno bo osrednje teniško igrišče v Portorožu v petek zvečer v znamenju najboljših slovenskih igralcev. Grega Žemlja bo z ekshibicijskim dvobojem tudi uradno končal kariero. Nekaj zadnjih udarcev si bo izmenjal s trenutno najvišjeuvrščenim Slovencem na lestvici ATP Aljažem Bedenetom, ki sicer nastopa pod zastavo Velike Britanije, trenutno najboljšim slovenskim igralcem Blažem Kavčičem ter najbolj nadarjeno domačo igralko Kajo Juvan.

Za Blaža Kavčiča, ki je nastopil z bolečinami v kolenu, tako da ni mogel prikazati svojega najboljšega tenisa, je bil usoden Aldin Šetkić iz Bosne in Hercegovine, ki je slavil s 6:3 in 7:6 (6).



Zadnji dvoboj v karieri je Grega Žemlja izgubil z 2:6, 3:6, od turnirja Zavarovalnica Sava z nagradnim skladom 43.000 dolarjev pa se je poslovil tudi 18-letni Ptujčan Sven Lah, ki ni bil kos Hrvatu Franku Škugorju (7:6, 6:3).

Slovencev ni več niti na turnirju dvojic; zadnji domači predstavnik Tom Kočevar Dešman se je v navezi s Špancem Jaimejem Fermosellom Delgadom poslovil s porazom 0:6, 0:6.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike