favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 09.08.2017 15:32:25

Černjulova si na SP v Londonu želi prebiti v finale

Maruša Černjul
alesfevzer.com
Maruša Černjul bo v četrtek ob 20.10 po slovenskem času kot zadnja slovenska predstavnica na 16. svetovnem prvenstvu v atletiki v Londonu nastopila v kvalifikacijah skoka v višino. Članica celjskega Kladivarja bo nastopila v skupini B, v kateri je tudi branilka naslova Rusinja Marija Lasickene, ki ima v lasti izid sezone na svetu (2,06 m).

Petindvajsetletna Černjulova bo nastopila kot šesta po vrsti, v finale pa bo vodila avtomatična kvalifikacijska norma 1,94 m ali 12 najboljših dosežkov kvalifikacij.

"Kvalifikacijska norma je 1,94 m, o tem trenutno ne razmišljam. Skušala bom nastopiti kar najbolje in doseči svoj najboljši izid sezone. Če bo to dovolj za finale, bom še bolj vesela," je dejala Černjulova; je 27. po izidih sezone (1,91 m) med prijavljenimi, julija lani pa je v domačem Celju z 1,93 m dosegla osebni rekord na prostem.



V britansko prestolnico je prišla pred dvema dnevoma kot zadnja iz sedemčlanske slovenske ekipe. "Zaključne priprave v Celju so potekale dobro, le v zadnjih dnevih nisem imela več ob sebi trenerja. Bilo pa je zelo toplo. Ko sem prišla v London, sem občutila veliko razliko, ker je tu kar pošteno mrzlo. Ko sem bila na olimpijskem stadionu, sem oblekla kar vse jakne, ki sem jih prinesla s seboj. Je pa res, da malo pomaga zelo dobra publika. Včasih med skoki niti ni dovolj časa, da se oblečeš, bom pa vzela dovolj oblačil s seboj, da se bom vsaj pokrila," je dodala Černjulova.

Marca letos je v kvalifikacijah na dvoranskem evropskem prvenstva v Beogradu končala z delitvijo devetega mesta (1,86 m). Meter in 77 m visoka atletinja, ki študira v ZDA, je bila lani finalistka evropskega prvenstva v Amsterdamu (9.) in 21. na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike