mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 09.08.2017 20:25:32

Slovenci v drugo boljši od Italijanov

Nikola Miljković
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je na drugi pripravljalni tekmi proti Italiji tekmecem oddolžila za torkov poraz. Slovenci so bili v Cavaleseju boljši s 3:1 (22, -23, 20, 22). Pred odhodom na evropsko prvenstvo se bo slovenska vrsta pomerila še s Srbi.

Drugo srečanje v sklopu priprav na evropsko prvenstvo so slovenski odbojkarji začeli veliko bolj prepričljivo kot prvega. Z dobrimi začetnimi udarci so Italijanom povzročili kar nekaj težav pri organizaciji napadov, medtem ko so slovenski fantje dobro sprejemali in zaključevali napade ter si do drugega tehničnega odmora priigrali prednost s 16:12. Gostitelji so se jim v končnici sicer približali na 20:21, a je šel niz vseeno v roke izbrancem Slobodana Kovača.

Ti so z dobro igro nadaljevali tudi na začetku drugega niza, a so tokrat dobro servirali predvsem Italijani, ki so obenem z blokom zaustavili naše napadalce ter se po zaostanku s 6:8 prebili do vodstva s 16:14, ki so ga zadržali tudi do vstopa v končnico (21:18). Slovenci so Italijane sicer ves čas lovili in se gostiteljem povsem približali, na 23:22 in 24:23, a so se zmage s 25:23 veselili tekmeci.


Po izenačenem uvodu v tretji niz in rezultatu 4:4 so naši odbojkarji na servis Jana Kozamernika pobegnili na 7:4, po napadih in servisu Tineta Urnauta pa na 10:6. Z zbrano igro pri sprejemu začetnih udarcev in s prodornimi napadi po podajah Dejana Vinčića so Slovenci prednost ohranjali tudi v nadaljevanju (10:6), Alen Pajenk, Žiga Štern in Mitja Gasparini pa so z napadi in bloki poskrbeli, da se tekmeci niso približali (20:17). Niz so Slovenci dobili s 25:20.

Kovač je tudi v četrtem nizu ponudil priložnost za igro Žigi Šternu, ki je že v tretjem nizu zamenjal Alena Šketa, v igro pa je vrnil Gasparinija, ki ga je proti koncu prejšnjega niza zamenjal Tonček Štern. Selektor je namesto Kozamernika v igrišče poslal še Danijela Konciljo, Slovenci pa so kljub menjavam ohranili zagon ter povedli s 5:3. Gledalci so spremljali izenačeno nadaljevanje, v katerem so bili z minimalno prednostjo ves čas v ospredju slovenski odbojkarji, nato pa je Slovenija nekoliko slabše napadala ter vodstvo s 17:15 in 19:17 prepustila tekmecem. Po zaslugi Urnauta so se slovenski fantje spet prebili v ospredje in ohranili zbranost v končnici ter slavili s 25:22.

"Italijanski selektor je sicer nekoliko spremenil postavitev in tudi več menjal kot včeraj. Tudi sam sem storil podobno, saj imamo za sabo že tri pripravljalne tekme s Poljsko, na katerih sem priložnost za igro ponudil vsem igralcem, tako kot tudi tukaj v Italiji. Če gledamo v celoti, naša igra še ni na najvišji ravni. Vinčiću se pozna, da je izpustil del priprav, čakam, da bo Gasparini še nekoliko dvignil raven igre, pozna se nam tudi odsotnost Klemna Čebulja. Brez njega je naš način igre povsem drugačen. Do evropskega prvenstva je še nekaj časa in prepričan sem, da bomo na Poljskem v igri za visoka mesta," je po tekmi dejal Kovač.

Italija - Slovenija  1:3 (-22, 23, -20, -22)

Italija: Piano 6, Ricci 8, Buti, Mazzone 3, Vettori, Sabbi 14, Nelli, Botto 16, Randazzo, Antonov 8, Mazzone, Lanza, Giannelli 2, Spirito, Balaso, Colaci, Pesaresi.

Slovenija: T. Štern 3, Pajenk 7, Ž. Štern 3, Kozamernik 7, Šket 7, Gasparini 14, Vinčić 2, Štalekar, Koncilja 2, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 16.

Značke: odbojka, italija

Članki iz rubrike