profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 22.05.2017 23:14:01

Nemci so favoriti, toda tudi mi imamo svoje "kanone"

Nas bo kapetan Uroš Stoklas povedel do medalje in potem bo lahko še lažje in bolj razbremenjen odšel v Ameriko na kolesarski RAAM?
Stane Kadunc
Našo moško kegljaško ekipo že ob osmi uri čaka veliki obračun z Nemčijo, enim od favoritov za kolajne.

Domačini so seveda veliki favoriti, poleg tega pa tudi močno dobro poznajo tukajšnje steze. Toda to naših ne skrbi. Po lepi predstavi proti Romunom in po visoki zmagi so dobili še dodatno motivacijo. Dobili pa so tudi spoznanje, da se nam ni treba nikogar bati in da lahko v miru zaupajo v lastne moči in sposobnosti. Tudi tokrat bodo šli na zmago, čeprav se hkrati zavedajo, da bo treba pokazati še več veliko več kot proti Romunom. Hkrati so že takoj po tekmi z Romuni dejali, da čutijo, da imajo še dovolj rezerv. Odkrito so povedali, da so med tekmo delali tudi napake in bodo to želeli zmanjšati. Res pa je, da je naš rezultat opozoril tudi Nemce, ki bodo morali Slovenijo vzeti resno.

Trener Robert Blaha je dolgo časa razmišljal o tem, kako se naj loti Nemcev. Poleg tega je moral upoštevati tudi dejavnik jutranjih ur. Za nekatere je to še močno prezgodaj, predvsem za mlajše. Potem se je odločil, da bo v prvi par poslal Kranjčana Janžeta Lužana in izkušenega Primoža Pintariča, ki ima na Nemce tudi zelo lepe spomine v smislu zmag. V drugem paru bo nastopila gorenjska naveza Blaž. Prvi bo "bombarder" Aleš Blaž, sicer Kranjčan, ki pa igra za Konstruktor iz Maribora. Drugi Blaž pa je Blaž Čerin, Tržičan, član letos drugouvrščenega Ljubelja. Za zaključek tekme bosta pripravljena "kranjska havbica" Davor Sobočan in kapetan ekipe Uroš Stoklas. Tega seveda Nemci zelo dobro poznajo in pravijo, da je to za njih najbolj nevaren mož. Trboveljčan Uroš, ki bo kmalu spet odšel na RAM v Ameriko, seveda dobro pozna Nemce in tudi dobro ve, kako se jih lotiti. Od Davorja pa pričakujemo, da se ne bo obremenjeval z nasprotnikom in se bo posvetil samo svoji čim bolj udarni igri.

Blaha je pred tekmo dejal: "Romunija je dala fantom spoznanje, da se ni treba nikogar bati. To pa je bila dodatna motivacija. Upam, da bo to pozitivno vplivalo na fante in da se bodo spustili v pošten boj z Nemci. Če bodo uspeli odigrati s čim manj napakami in bodo znali slediti svojemu normalnemu ritmu, potem bodo morali Nemci še kako razmišljati. In tukaj je potem tudi naša priložnost."

Optimistično pa je razpoložen tudi kapetan Stoklas, sicer Trboveljčan: "Vsi v ekipi bomo morali dati svoj maksimum in si pomagati, kar je podlaga za dober rezultat. Verjamem v dober ekipni rezultat. Naša tiha želja pa seveda, je da Nemce presenetimo."

Vsi si želimo, da bi naši reprezentanci uspel vrhunski ekipni rezultat. Če pa bo to na koncu dovolj tudi za uspeh v tej tekmi, bo potem zadovoljstvo še toliko večje. Ne dvomimo, da fantje na stezah ne bodo pustili svojega srca, s svojim glasom bodo pomagali tudi navijači. Težko pa bo preglasiti hrupne navijače Nemcev z bobni in podobnimi stvarmi. Pustimo se presenetiti.

Članki iz rubrike