gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 22.05.2017 13:13:39

Izolčanke prvič v zgodovini državne prvakinje

Po hudem boju z Založankami aktualne državne prvakinje končnico začenjajo z najboljšega položaja.
Oste Bakal
Povratni tekmi finala končnice državnega prvenstva v namiznem tenisu sta prinesli končno odločitev le v 1. ženski ligi, med moškimi pa bo o naslovu državnega prvaka odločala tretja tekma.

V drugi tekmi finala so igralke NTK Arrigoni na Muti s tesnih 5:4 premagale branilke naslova iz NTK Muta in s tem prišle do prvega naslova državnih prvakinj. Po devetih sezonah se je tako naslov prvakinj s Koroške znova preselil na Primorsko. To so mnogi tudi pričakovali potem, ko v ekipi kar nekaj časa ni bilo dvojčic Veronik, Nika pa ni nastopila niti v končnici.

V drugi tekmi finala je svojo kakovost še enkrat več potrdila 32-letna Jana Ludvik, ki je prispevala tri ključne točke. Zadnjo v sedmi tekmi obračuna, ko je po zaostanku z 0:2 v nizih uspela z 11:8 v petem nizu streti odpor nekdanje reprezentantke Zale Veronik.

Svoje je pri novih državnih prvakinjah znova dodala nadebudna Lea Paulin, ki je v prvi tekmi dneva premagala 29-letno Melito Verhnjak. Vesna Rojko je z dvema zmagama uspela izsiliti odločilno tekmo, kjer sta se pomerili Verhnjakova in Urška Čokelj. Tekma preobratov se je zavlekla v peti niz, kjer je 21-letna Primorka zadržala mirne živce in slavila z 11:4. Zmaga na Koroškem in osvojitev državnega prvenstva velja za največji ekipni uspeh v zgodovini izolskega kluba, ki slovi po odličnem delu z mladimi, kar se jim je obrestovalo. Svoje pa je z odličnim vodenjem nedvomno prispeval tudi nekdanji slovenski reprezentant, danes trener Saš Lasan.

V primerjavi z dekleti, kjer je sezona zaključena, pa bo pri moških potrebno odigrati še eno tekmo. Druga tekma finala v Novem mestu še ni prinesla prvaka, kajti Korošci so tokrat na gostovanju slavili s 5:3. Odlični nastopi Tilna Cvetka so bili premalo za četrti zaporedni naslov Novomeščanov. V Drgančevju so penino že ohladili, a so izkušeni gostje iz Raven odločitev o prvaku premaknili na sredo.

Če je na prvi tekmi Mitja Horvat vknjižil tri zmage, vse ostalo pa je pripadlo gostom, je bila plošča tokrat obrnjena. Pri domačinih je blestel Tilen Cvetko, ki je prispeval vse tri točke domačinov in ob tem prvič v karieri premagal Horvata. Ta je Petra Hribarja odpravil v štirih nizih, v odločilni tekmi pa je za zmago s 5:3 brez izgubljenega niza premagal še Nevena Karkovića, ki je na poziciji C v tretjem krogu zamenjal Tilna Novaka, ki je izgubil proti Darku Jamšku (po vodstvu z 2:0 v nizih) in Janezu Petrovčiču. 48-letni veteran Jamšek je ob tem zabeležil še izjemno zmago nad Hribarjem po treh tesnih nizih.

Tretja odločilna tekma bo spet v Novem mestu v sredo ob 18. uri. Ker gre za izenačeni ekipi, je vse mogoče, gotovo pa bo odločala trenutna forma vsakega posameznika in ne le Tilna Cvetka in Mitje Horvata, ki sta na prvih dveh tekmah osvojila po pet točk. Če bi bil v postavi Krke najboljši ligaški igralec Uroš Slatinšek, bi bilo vse drugače, toda...

IZIDA POVRATNIH TEKEM FINALA
MOŠKI
Krka – Fužinar Interdiskont 3:5
Hribar – Horvat 1:3, Cvetko – Petrovčič 3:2, Novak – Jamšek 2:3, Cvetko – Horvat 3:0, Hribar – Jamšek 0:3, Novak – Petrovčič 0:3, Cvetko – Jamšek 3:0, Karković – Horvat 0:3
ŽENSKE
Muta – Arrigoni Izola 4:5
Verhnjak – Paulin 0:3, Z. Veronik – Čokelj 3:1, Rojko – Ludvik 1:3, Z. Veronik – Paulin 3:1, Verhnjak – Ludvik 0:3, Rojko – Čokelj 3:2, Z. Veronik – Ludvik 2:3, Rojko – Paulin 3:1, Verhnjak – Čokelj 2:3

Članki iz rubrike